23948sdkhjf

Stadig rod med sikkerheden på landets byggepladser

137 forbud eller strakspåbud blev resultatet, da Arbejdstilsynet torsdag gennemførte sikkerhedsaktioner på byggepladser landet over.
Farligt arbejde i højden og risikoen for faldulykker var i fokus under aktionen, hvor i alt 181 byggepladser blev besøgt.

Kontorchef Jens Skovgaard Lauritsen kalder det utilfredsstillende, at Arbejdstilsynet i alt måtte give 137 forbud eller strakspåbud, der i begge tilfælde betyder, at arbejdet skal indstilles.

- Vi finder både rigtig flotte byggepladser, og så finder vi altså også nogle steder, hvor det meste sejler, og der ikke er styr på medarbejdernes forhold, siger han til Ritzau.

Små byggerier sparer på sikkerheden
Ifølge Jens Skovgaard Lauritsen er det ikke mindst er ved de små byggerier, der er problemer, og Arbejdstilsynet har varslet, at man ret snart vil følge op på torsdagens aktion.

- En del steder mener man åbenbart, at man kan spare på sikkerheden, blot fordi der kun er 5-6 meter at falde. Men det er en skidt prioritering, for der er en klar fare for meget alvorlig tilskadekomst ved fald fra den højde, siger Jens Skovgaard Lauritsen til Ritzau.

Der var også kontrol hos en del udenlandske firmaer og udenlandsk arbejdskraft under aktionen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078