23948sdkhjf

Nyt nævn fyrer byggesagkyndig for sjusk

Det nye disciplinær- og klagenævn for beskikkede bygningssagkyndige lægger hårdt ud og frakender en sagkyndig retten til at arbejde i tre år. En anden skal betale 50.000 kroner i bøde.
Den politiske ambition om at stramme op over for sjusk med tilstandsrapporter ser nu ud til at gå i opfyldelse.

Det skriver Ingeniøren, der henviser til de første seks afgørelser i det nye disciplinær- og klagenævn for beskikkede bygningssagkyndige, hvor en er blevet frakendt retten til at lave tilstandsrapporter i tre år, en anden er tildelt en bøde på 50.000 kroner, mens tre har fået advarsler.

Ifølge Ingeniøren er det kun tredje gang, at en bygningssagkyndig decideret bliver sat fra bestillingen.

- Han havde overset en række fejl i elinstallationerne – blandt andet i en samling i en bruseniche, som er noget af det mest farlige. Desuden havde han undtaget hele underetagen for besigtigelse, fordi den var under delvis ombygning. Men det skulle han ikke have gjort, for der var dele af kælderen, som han godt kunne have besigtiget, siger nævnets formand, landsdommer Norman E. Cleaver, til Ingeniøren.

Fejlene omfatter bl.a. undervurdering af omfanget af skimmelsvamp og manglende påtaler af frithængende vvs-installationer.

Jens Kieldner fra Erhvervs- og Byggestyrelsen forsikrer over for Ingeniøren, at det er helt tilfældigt, at man har lagt ud med så hårde afgørelser, som det har været tilfældet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094