23948sdkhjf

Holbæk investerer milliard i plejebyggeri

Byrådet i Holbæk Kommune har vedtaget en ambitiøs plan for fremtidssikring af pleje- og ældreboliger. Første skridt er blandt andet byggeri af to nye plejecentre.
Ældre skal have et rart seniorliv i gode rammer – både nu og i fremtiden.

Det er ambitionen i Holbæk Kommune, som derfor nu sætter gang i en samlet plan for modernisering af ældreboliger og plejeboliger.

Moderniseringen af de fysiske rammer for ældre og plejekrævende borgere løber over en periode på 12 år, og der bliver investeret i alt knap 1 mia. kroner. Undervejs i projektet vil kommunen følge op på behovet og udviklingen inden for området, så planen løbende kan justeres, hvis det er nødvendigt.

Samles på færre adresser
På længere sigt ønsker byrådet at samle alle kommunens plejeboliger på i alt fem centre, som geografisk skal fordeles over hele kommunen.

- Ved at samle boligerne kan kommunen tilbyde en god service, samtidig med at personaleressourcerne udnyttes optimalt. Det kan opnås, fordi vi skaber bedre og tidssvarende faciliteter, og fordi medarbejdernes tid kan tilrettelægges mere effektivt og fleksibelt, forklarer Louise du Plessis de Richelieu, der er formand for Udvalget for Voksne.

Byrådet har også kastet blikket på ældreboligerne, og her er første konkrete indsats byggeriet af 70 nye, moderne ældreboliger i tilknytning til Elmelunden i Jyderup.

Som ved plejeboligerne er det ambitionen at samle boligerne til ældre, og på sigt kommer de alle til at ligge i umiddelbart nærhed af et aktivt center for ældre, så borgerne får bedre mulighed for social og fysisk aktivitet.

Beboere inddrages i processen
Baggrunden for planen er et behov for renovering samt fremtidens demografiske udfordring om, at antallet af ældre vil stige de kommende år. En fremskrivning af behovet for plejeboliger viser, at der i 2022 vil mangle 90 boliger i Holbæk Kommune. I dag råder Holbæk Kommune over i alt 281 plejeboliger.

Første skridt mod nye og bedre boliger er at beskrive, hvilke krav boligerne skal leve op til. Det er et arbejde, de ældre naturligvis skal inddrages i, og derfor vil Holbæk Kommune i samarbejde med Ældrerådet invitere både nuværende og kommende ældre til en række temamøder i løbet af vinteren.

Hovedpunkter i byggeplanen
• Byggeriet af et nyt plejecenter i Holbæk by med 75 boliger planlægges med byggestart ultimo 2012. Det placeres på en grund ved Holbæk Have og forsøges opført som OPP.

• Plejecentret Elmelunden i Jyderup ombygges fra 26 et-rums boliger til 13 to-rumsboliger, og der opføres 72 nye boliger. Byggeriet planlægges med byggestart primo 2013.

• Plejecentret Kastaniely i Svinninge fortsætter som plejecenter og udvides med 40 boliger.

• Der opføres et nyt plejecenter med 65 boliger i Tølløse.

Læs mere på www.holbaeknettet.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11