23948sdkhjf

Guld og sølv til danske håndværkere

Det danske håndværkerlandshold forlod WorldSkills i London med en god medajlehøst.
To guldmedaljer og en af sølv blev det til for det danske håndværkerlandshold, der netop er kommet hjem fra WorldSkills i London.

Det danske resultat er historisk flot og viser, at de danske erhvervsuddannelser er blandt verdens bedste.

WorldSkills er VM for unge håndværkere og finder sted hvert andet år. Det er det største mesterskab inden for faglige færdigheder i verden og med knap 1.000 deltagere fra 51 lande og 46 forskellige fag – og 200.000 besøgende - var WorldSkills London den største WorldSkills-konkurrence i nyere tid.

Guld til murer og maler
Nicolai Munksgaard Asmussen kan nu kalde sig verdens bedste murer, efter at han søndag aften sikrede sig guld ved WorldSkills i London. Den unge håndværker fra Holstebro blev samtidig kåret til Best of Nation.

- Det er kæmpestort. Jeg er helt oppe at køre, det er som om, jeg hopper indeni, sagde Nicolai Munksgaard Asmussen efter sejren.

Også bygningsmaler Jesper Guld Nielsen fra Hurup opnåede en flot guldmedalje inden for sit fag, mens karrosseritekniker Nikolaj Vinther Buur-Mouridsen kan rejse hjem til Kibæk med en velfortjent sølvmedalje.

- De danske deltagere har klaret sig helt exceptionelt flot, og de er rollemodeller for andre unge og med til at vise, at de danske erhvervsuddannelser i den grad har noget at tilbyde – også til de elever der gerne vil have nogle ekstra udfordringer, siger Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark.

Det danske landshold bestod af 15 deltagere fra 15 forskellige fag. De var udvalgt efter DM i Skills – der er det danske mesterskab for erhvervsuddannelser. Ud over de tre podiepladser fik det danske håndværkerlandshold fem medallion of excellence inden for fagene frisør, vognmaler, konditor, tømrer og grafisk tekniker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078