23948sdkhjf

Fodspor til 45 millioner

Etableringen af et stisystem og tilhørende faciliteter på den nedlagte jernbane mellem Slagelse og Næstved er nu en realitet.
De sidste tog på strækningen mellem Slagelse og Næstved kørte i 1986. Nu tager en ny slags trafikanter linjen i brug.

Fodsporet hedder naturstien på den gamle banestrækning. Fremover kan cyklister og fodgængere komme hurtigt og sikkert frem og tilbage mellem skole eller arbejde.

Fodsporet ejes af Naturstyrelsen, som også har stået for etableringen. Nordea-fonden har givet 36 mio. kr. til projektet, og Naturstyrelsen har selv bidraget med seks mio. kr. Slagelse Kommune og Næstved Kommune har hver lagt tre mio. kr., og de to kommuner har desuden forpligtet sig til at vedligeholde naturstien fremover.

Bygninger, bomme og stier
Langs naturstien Fodsporet er der etableret bålpladser, shelters, motionsområder og naturlegepladsen. Stien passerer 20 broer, og der er sat bomme op ved 65 overkørsler.

Men den officielle åbning, hvor alle er velkomne, finder sted fredag den 14. oktober klokken 11 ved den nedlagte Dalmose Station. Her vil repræsentanter for Miljøministeriet, Næstved og Slagelse Kommune erklære Fodsporet for åbent.

Jernbanen mellem Slagelse, Skælskør og Næstved åbnede i 1892, og togdriften med passagertog mellem Slagelse og Næstved ophørte i 1971. Frem til 1986 kørte der fortsat godstog på strækningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109