23948sdkhjf

OK Grøn Anlæg udfører anlægsopgave i Køge

Anlægsfirmaet står for et projekt til 4,5 millioner, hvor der anlægges cykelstier langs Parkvej i Køge.
Trafikforholdende på en af Køge Kommunes mest benyttede cykelstrækninger bliver markant forbedret.

I første uge af oktober går Køge Kommune i gang med at anlægge cykelsti langs hele Parkvej mellem Marksvinget og Ringstedvej. Strækningen er ca. 1 km lang, og den nye cykelsti skal ligge på begge sider af Parkvej i de brede græsrabatter mellem fortov og vejbane.

Anlægsarbejdet gennemføres af OK Grøn Anlæg fra Borup og forventes at være færdigt inden jul. Den samlede pris for projektet er ca. 4,5 mio. kr. eksklusive nyt asfaltslidlag. Pengene kommer fra Køge Kommunes årlige midler til at gennemføre projekter på trafik- og miljøområdet.

Nye krydsningsmuligheder
Ligesom cyklisterne længe har ønsket bedre forhold, har der også været mange ønsker til at gøre det lettere og mere sikkert at krydse Parkvej for de gående. Projektet på Parkvej er derfor ikke kun en ny cykelsti, men vil også omfatte syv nye krydsningspunkter med såkaldte støttepunkter.

Støttepunkterne er 2 meter brede heller midt på vejen, der gør, at gående og cyklister kan krydse én vognbane ad gangen. Der kommer fx støttepunkter ved busstoppestederne og ved de større sideveje som Skellet og Gymnasievej. Støttepunkterne bliver suppleret med vejafmærkning, så hele Parkvej vil komme til at fremstå mindre indbydende til høj fart og overhalinger.

Samtidig med at der bliver anlagt ny cykelsti og støttepunkter, bliver Parkvej også forberedt til, at der skal nyt asfaltslidlag på hele strækningen i foråret 2012. Det betyder, at vejen, når de sidste arbejder er færdige, vil fremstå som en helt ny vej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125