23948sdkhjf

10 projekter i Esbjerg By og Havn

Den ambitiøse havneplan for Esbjerg, som skal skabe sammenhæng mellem byen og havnen, åbnes nu for bemærkninger.
Esbjerg Havn og by er gået sammen om et kæmpe udviklingsprojekt de næste 10 år.

En flot, ny havnepromenade og en helt ny lystbådehavn med et stort rekreativt område med kunstig anlagt badestrand er kun nogle af de mange projekter, som nu skydes i gang for at binde Esbjerg by og havn meget tættere sammen.

Planoplægget omfatter 10 projekter, der strækker sig over hele fronten mellem Esbjerg Havn og byen. Lige fra ny Østhavn over Dokhavns-området til Esbjerg Strand-projekt mod nord. Projekterne planlægges gradvist gennemført inden for de næste ti år.

Alle 10 projekter samles af en stiforbindelse, ”Klevestien”, på kanten mellem havnen og byen hvorfra der vil være mange forskellige udkig til havnen og havet. Ud for Dokhavnen munder Klevestien ud i en egentlig havnepromenade, der bindes sammen med en attraktiv ”Landgangs-forbindelse” med broer og udkigspunkter ned til Dokhavnen. Ligesom der er et særligt projekt, som skal gøre det nemt for voksne og børn at gå eller cykle turen fra bymidten ned til havnepromenaden.

Forslaget åbnes nu op for offentlighedens betragtninger. Fra den 5. oktober til 30. november 2011 kan alle sende bemærkninger til planoplægget til Esbjerg Byråd. Plan, Teknik & Miljø.

En nærmere beskrivelse af planen for Esbjerg havn og by findes på Esbjerg Kommunes hjemmeside .


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094