23948sdkhjf

Prisregn over Vandhuset

Det Aart Architects-tegnede hovedsæde for DANVA, Vandhuset, har modtaget Skanderborg Kommunes Arkitekturpris.
Det nye hovedsæde for DANVA (Dansk Vand- og Spildevandsforening) er blevet til i en tæt dialog med A. Enggaard, COWI og DANVA.

Med bygningen er skabt en arkitektonisk helhed, som afspejler foreningens bæredygtige værdigrundlag og daglige arbejde med vand- og spildevandstekniske løsninger.

Vandhuset blev hædret fredag den 30. september i forbindelse med Arkitekturens Dag. Aart Architects modtog prisen i to kategorier i form af bedste nybyggeri og bedste bygning, der på innovativ vis indtænker energi- og miljøoptimerende løsninger i både opførelses-, drifts- og bortskaffelsesfasen.

Hæder fra flere sider
Prisen tildeles Vandhuset blot få måneder efter, at domicilet blev hædret med Bæredygtig Beton Prisen 2011.

De to priser afspejler det innovative arbejde inden for domicilbyggeri, da arkitekterne med Vandhuset har arbejdet med arkitekturen som strategisk brandingværktøj. Det kommer ikke alene til udtryk i bæredygtige tiltag som LAR (lokal afledning af regnvand), men også i stålfacaden, hvor de pixellerede perforeringer på afstand træder i karakter ved at danne vandmotiver, som giver domicilet et karakterfuldt og teknologisk udtryk, der understøtter DANVA’s profil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109