23948sdkhjf

Elektrikerne ønsker tryghed

Overenskomstkrav er præget af krisen: Medlemmerne af Dansk El-Forbund prioriterer forbedringer af løn, pensioner og efteruddannelse.
I forbindelse med de kommende overenskomstforhandlinger har Dansk El-Forbund (DEF) spurgt medlemmerne om deres prioriteringer.

Landets elektrikere har især peget på tre områder: Flest synes, at forbundet skal arbejde for højere løn. Lidt færre synes, at pension og længere opsigelsesvarsel er forhandlingernes vigtigste emner, og lidt færre igen peger på efteruddannelse.

Ønskerne blev lagt frem på en konference for forbundets tillidsfolk for nylig og omtales i det nye nummer af fagbladet Elektrikeren.

Høj ledighed afskrækker
Lønnen forhandles overvejende lokalt, og når den prioriteres til de centrale forhandlinger, ses det som udtryk for, at de lokale aftaler de seneste år har givet et magert udbytte.

– Lønforhandlingerne er svære i øjeblikket. Og de har været svære det sidste par år. Det gør nok, at medlemmerne resignerer lidt i forhold til, hvilke krav de selv tør stille ude på arbejdspladserne. Den høje ledighed gør, at vores kolleger er bange for at stille for høje krav, vurderer Jens Kristian Andersen, formand for DEF Nordjylland.

Også elektrikernes ønsker om efteruddannelse, højere pension og længere opsigelsesvarsel ser ud til at bunde i den økonomiske krise. Det samme lader til at gøre sig gældende i forhold til efteruddannelse. Nogle arbejdsgivere bruger øjensynligt krisen som anledning til at sløjfe efteruddannelser af medarbejderne.

Følger industriens forhandlinger
Dansk El-Forbunds forhandlinger om Elektrikeroverenskomsten med arbejdsgiverforeningen Tekniq følger efter de store forhandlinger på industriens område, hvor rammerne lægges:

– Men på trods heraf vil vi forhandle hvert et komma og bogstav med Tekniq, forsikrer forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen, der trods krise og udsigten til vanskelige forhandlinger også understreger, at det afgørende ved en overenskomstforhandling altid styrkeforholdet mellem de organiserede arbejdere og arbejdsgiverne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125