23948sdkhjf

Gentofte vil investere 572 millioner i spildevandssystemet

Den ambitiøs plan omfatter blandt andet at bruge penge på anlæg af nye ledninger og bassiner samt på at renovere eksisterende afløbssystemer.
Gentofte Kommune optrapper kampen mod de voldsomme regnskyl.

Teknik- og Miljøudvalget har netop indstillet en ambitiøs spildevandsplan til 572 mio. kr. til Kommunalbestyrelsen.

Planen skal både på kort og på lang sigt sikre borgerne mod mod konsekvenserne af de øgede regnmængder.

Øger kapacitet og separerer vejvand
Spildevandsplanens perspektiv rækker frem til 2018, og de overordnede målsætninger er:

• Risiko for oversvømmelser som følge af kraftig regn skal minimeres. Det gøres bl.a. ved at separere vejvand fra spildevandssystemet.
• Der skal være mindst mulig belastning af vandområder og strande, bl.a. via øget kapacitet i spildevandssystemet, så overløb mindskes mest muligt.
• Spildevandet skal transporteres væk på en sikker, energirigtig og effektiv måde.

Økonomisk gulerod
Et andet initiativ i spildevandsplanen er at gøre det mere attraktivt for borgerne at nedsive eller forsinke regnvandet via en faskine, en regnvandsbeholder eller andet på egen grund.

Helt konkret betyder det, at ejendomme, som kobler regnvand fra spildevandssystemet, kan få en del af kloaktilslutningsbidraget tilbagebetalt som et engangsbeløb. For en almindelig familie i parcelhus svarer det til ca. 21.000 kr.

For at motivere borgerne til at deltage i kampen mod oversvømmelser, inviterer kommune til borgermøde den 7. november 2011 på Gentofte Rådhus. Her kan borgerne høre mere om spildevandsplanen og om muligheden for at få tilbagebetalt en del af kloaktilslutningsbidraget. Borgerne kan også høre oplæg fra Forsikringsoplysningen, Orbicon og fra Teknologisk Institut. Endelig kan man få gode ideer til praktiske og æstetiske muligheder for at nedsive og/ eller forsinke regnvand i haven fra blandet andet Haveselskabet.

Man kan læse mere om dette på www.gentofte.dk/regnvand .

Planen forventes endeligt vedtaget på kommunalbestyrelsens møde den 31. oktober 2011.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094