23948sdkhjf

Energirådgivning giver millionbesparelser

I tæt dialog med rådgivningsvirksomheden Enervision har VitaLys reduceret energiudgifter og effektiviseret processer. Resultatet er blandt andet energibesparelser for 3,4 millioner.
Lavere energiforbrug og øget produktion er en effektiv cocktail, der vil styrke bundlinjen i de fleste virksomheder.

Det har det DLG-ejede VitaLys sandet efter tæt samarbejde med rådgivningsvirksomheden Enervision.

- En analyse af virksomhedernes processer giver ikke alene et godt afsæt for markante energi-besparelser. Det afdækker også flaskehalse i produktionen, hvilket kan føre til bedre udnyttelse af produktionsapparatet. Derfor er energirådgivning et enkelt middel med et enormt forretningsmæssigt potentiale hos rigtig mange virksomheder, der både kæmper mod stigende energipriser og konkurrence fra lavtlønslande, fortæller energirådgiver Erik Demant fra Enervision.

Sparer 3,4 millioner
En af de virksomheder, der har fået fuld valuta af energirådgivning, er Esbjerg-virksomheden VitaLys, der i løbet af de seneste tre år har reduceret energiforbruget med 16 %. Det giver en årlig besparelse på 3,4 mio. kr. hos virksomheden, der gennem energitunge processer fremstiller aminosyren Lysin, som er en nødvendig ingrediens i svine- og fjerkræfoder.

Alene inden for det sidste år har samarbejdet mellem VitaLys og Enervision ført til besparelser på 2,4 mio. kWh, hvilket svarer til 120 parcelhuses årlige el- og varmeforbrug. Gevinsterne er kommet i hus ved at optimere dampbehov og produktionsprocesser omkring spraytårnet, hvor lysin indtørres.

- Ud over energibesparelserne har tilpasning af processerne givet os mulighed for at øge produktionen, uden at energiforbruget stiger i samme takt. Det betyder helt konkret lavere produktionsomkostninger pr. enhed og dermed større fortjeneste og forbedret konkurrenceevne. Samtidig giver det os et forspring i forhold til stigende energipriser, påpeger Flemming Hein.

Nye gevinster gennem konstant fokus
På trods af de seneste års store besparelser er der fortsat udsigt til markante reduktioner af energiforbruget. Således er VitaLys allerede i gang med at implementere nye tiltag, der skal føre til yderligere besparelser på 2,7 mio. kWh om året.

Enervision, der er ejet af SE (Syd Energi) og fem fynske energiselskaber, hjalp i 2010 virksomheder fra hele landet til energibesparelser for 70 mio. kr. Dertil kommer kundernes gevinster fra optimeret produktion.

FAKTA - Envisions energirådgivning hos VitaLys
• De seneste tre år har VitaLys i samarbejde med Enervision opnået årlige energibesparelser for 9 mio. kWh, hvilket svarer til en reduktion af det samlede energiforbrug på 16 procent.
• Den økonomiske gevinst ved energibesparelserne er på 3,4 mio. kr. om året.
• VitaLys er i gang med at implementere yderlige tiltag, der fører til en årlig energibesparelse på 2,7 mio. kWh.
• Energibesparelserne stammer fra reduceret el- og naturgasforbrug og kommer hovedsagligt fra optimering af VitaLys’ produktionsprocesser.
• De optimerede processer har ud over energibesparelserne medført en stigning i produktionskapaciteten, uden at energiforbruget stiger i samme takt.
• Ud over energirådgivning bistår Enervision med certificering og auditering af VitaLys’ energiledelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172