23948sdkhjf

Byggestorm efter skybrud

Antallet af arbejdsopgaver er steget voldsomt hos 3byggetilbud.dk’s leverandører efter sommerens skybrud. Det gælder især hovedstadsområdet.
Der er travlhed på 3byggetilbud.dk’s kontor i det indre København. Antallet af bygge- og anlægsopgaver vokser uge for uge, og en række af firmaets leverandører oplever en vækst i vundne projekter.

Det stigende antal opgaver sker på baggrund af sommerens skybrud over især hovedstadsområdet, hvor kældre og kloaksystemer blev beskadiget.

En række af 3byggetilbud.dk’s leverandører fortæller, at de i løbet af de seneste måneder har oplevet en vækst i antallet af opgaver på mellem 20 og 70 % sammenlignet med den tilsvarende periode 2010. En af dem er anpartsselskabet Byberg Byg ApS, der i stigende grad reparerer ydervægge og flise- og trægulve efter skybruddet.

Flere og flere opgaver
- Vi mærker helt klar en fremgang i antallet af arbejdsopgaver, der siden skybruddet er steget med 60-70 %. Lige nu rider vi på en bølge af nye bygge- og anlægsprojekter, siger indehaver Steen Byberg Jensen.

3byggetilbud har været i kontakt med flere af firmaets leverandører, heriblandt Taxbøl VVS & Kloak, ALS Enteprise ApS, Pipefos og Peter Meyer A/S. Her er meldingen entydig:

Antallet af opgaver stiger og stiger, og flere har ansat nye medarbejdere for at kunne følge med de indløbne opgaver. Samtidig oplever firmaerne en større optimisme i branchen, når det gælder vækst.

Ekstraordinær omsætning
Hos Dansk Byggeri, der repræsenterer 70.000 ansatte i bygge- og anlægsbranchen, er billedet det samme.

- Der er i øjeblikket en usædvanlig stor vækst i antallet af opgaver, og siden skybruddet har branchens samlede omsætning været på 1,6 mia. kroner, hvilket er ekstraordinært og svarer til 2.000 fuldtidsbeskæftigede i et år, hvoraf hovedparten af arbejdet er blevet udført i tredje kvartal. Derfor er aktiviteten virkelig løftet blandt de fleste grupper, herunder elektrikere, vvs-firmaer og tømrere, også godt hjulpet af det almene byggeri og boligjobplanen, siger Finn Bo Frandsen, seniorøkonom i Dansk Byggeri.

Hos 3byggetilbud.dk’s er antallet af indløbne opgaver steget støt i løbet af 2011. Fra 124 opgaver i uge 1 til 327 i uge 38. De 327 opgaver svarer til en vækst på 73 % sammenlignet med i fjor, og det glæder naturligvis adm. direktør Martin Borgstrøm glæder sig over leverandørernes vækst.

- Jo flere opgaver vi får ind, jo bedre kan vi servicere vores leverandører. Derfor sætter vi stor pris på leverandørernes positive tilbagemeldinger, og vi forventer samtidig en øget vækst i antallet opgaver i kommende tid, hvilket kommer alle parter til gode, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156