23948sdkhjf

Arkitema og Aart skal tegne sygehuset i Gødstrup

Fem konsortier var i spil, da Region Midtjylland onsdag middag udpegede de firmaer, der skal designe det nye hospital i Gødstrup ved Herning.
Den 28. september satte Region Midtjylland navn på det konsortium, der tildeles totalrådgivningen på byggeriet af det kommende superhospital i Gødstrup.

Med en anlægssum på knap fire mia. kr. bliver sygehuset et af Danmarks største nybyggerier inden for sundhedssektoren og sætter således standarden for fremtidens sygehusbyggeri.

Vinder blev konsortiet ”CuraVita”, der består af firmaerne Arkitema, NSW Arkitekter & Planlæggere, Aart Architects, Grontmij, Moe & Brødsgaard og Hospitalitet. Arup er desuden tilknyttet som underrådgiver.

Tæt kontakt mellem afdelinger
Hos CuraVita var begejstringen naturligt nok stor, da sejren var en realitet. Projektchef Wilhelm Berner-Nielsen, der var med under offentliggørelsen, fortæller:

- Det har været et langt og meget grundigt forløb, men hele vejen igennem har det overordnede fokus for os været at lave et projekt, der på den ene side tilbyder både behandlingsmæssig og driftsmæssig effektivitet i den absolutte topklasse, og på den anden side opleves som poetisk, venligt og imødekommende af både patienter, pårørende og personale. Vi er glade for at dommerne er enige med os i, at dette projekt løser opgaven.

For at sikre effektive arbejdsgange skaber vinderforslaget tæt kontakt mellem alle afdelinger og faglige specialer. Patienten har således kort vej til fx billeddiagnostik og ambulant behandling, men generelt er det meningen, at specialisten kommer til patienten i stedet for omvendt.

Ved at koncentrere transportvejene skaber vinderforslaget et sygehus, hvor patienten er i centrum, og hvor nærheden til specialerne er med til at sikre en hurtig og præcis diagnose.

Inspireret af landskabet
Forskning viser, at en tæt kontakt til naturen er med til at fremme patienternes helbredelse og personalets trivsel. CuraVita har derfor i høj grad lagt vægt på at styrke kontakten til det vestjyske hedelandskab.

Landskabet danner inspiration for forslagets egenart og sanselighed med en brug af materialer, der leder tankerne væk fra det traditionelt kliniske sygehus og i retning af en tryg og hjemlig atmosfære.

Kontakten til den store jyske horisont har resulteret i et klart arkitektonisk koncept. Som en naturlig forlængelse af landskabets horisontale linjer er vinderforslaget forankret i en udstrakt base, som indeholder ambulatorier, billeddiagnostik, operationsafsnit og kontorer. Sengeafdelingerne er placeret ovenpå basen som lette horisontale 'skiver', der i højere grad henvender sig til den blå himmel over Herning.

- De firmaer, der indgår i konsortiet bærer tilsammen på en række vigtige erfaringer fra tidligere, lignende projekter i både Danmark og Norden. Dermed har vi stor tiltro til, at der vil være et stærkt fokus på at overholde tidsplaner og de økonomiske rammer, siger hospitalsdirektør Henning Vestergaard.

Fakta
• CuraVita-samarbejdet blev startet i 2007 og er også prækvalificeret til det nye universitetshospital i Aalborg.

• DNV (Det Nye hospital i Vest) udgør ca. 135.000 m2.

• Seks konsortier var prækvalificeret til projektkonkurrencen. Heraf gik to konsortier til finalen, hvor projekterne skulle testes og raffineres, og CuraVita blev udpeget som vinder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109