23948sdkhjf

Kvik byggesagsbehandling glæder i Viborg

Det tog bare to uger for elektronikvirksomheden Selektro i Møldrup at få godkendt ansøgningen om at opføre en kontorpavillon.
To uger.

Længere varede det ikke, fra elektronikvirksomheden Selektro A/S i Møldrup søgte Viborg Kommune om byggetilladelse til en kontorpavillon, til hele sagsbehandlingen var gennemført, og tilladelsen blev givet.

Pavillonen er på 150 kvadratmeter og skal bl.a. anvendes til virksomhedens Produktions Forberende Afdeling (PFA) og Produktions Tekniske Afdeling (PTA).

Roser til Viborg Kommune
Den korte ekspeditionstid vækker glæde hos salgsdirektør Karl-Peter Andersen fra Selektro, der er glad for, at han brugte VIBORGegnens Erhvervsråd som døråbner i forhold til kommunens byggesagsafdeling.

Inden arbejdet gik i gang frygtede Karl-Peter Andersen mødet med Viborg Kommunes kritiserede byggesagsafdeling. For at få fremmet den kommunale sagsbehandling kontaktede Selektro derfor erhvervskontoret. Det viste sig som en knaldgod idé.

- Umiddelbart efter at vi havde forelagt erhvervskonsulent Michael Freundlich sagen, tog han kontakt til kommunens byggesagsafdeling, der straks åbnede sagen. Herefter fulgte han løbende op på tingene. Selv havde vi nogle få telefonsamtaler med kommunens sagsbehandler og fremsendte de nødvendige papirer. Under sagsbehandlingen opstod der et par udfordringer, som vi hurtigt fik løst. Slutresultatet blev, at vi i løbet af to uger fik den nødvendige tilladelse, så vi kunne disponere i forhold til firmaet, der leverer pavillonen. Når vi trækker den tid fra, der blev brugt til at sende papirer frem og tilbage, har den egentlige sagsbehandling ikke taget mere end en uges tid. Det betragter vi som en ualmindeligt god service, som både Viborg Kommune og Erhvervskontoret fortjener en cadeau for, siger Karl Peter Andersen.

Glad bygningschef
Viborg Kommunes bygningschef Ann Hamborg er meget glad for roserne fra Selektro. Den kvikke sagsbehandling har især to forklaringer: At virksomheden har været hurtig til at indsende de nødvendige oplysninger til kommunen sagsbehandling. Og at byggesagsbehandlingen i Viborg Kommune i dag generelt foregår hurtigt.

- Teknisk udvalg har for omkring tre år siden vedtaget et servicemål for byggesagsbehandlingen, og dette mål har vi nået – endda godt og vel, siger Ann Hamborg.
Servicemålet indebærer

• at der højst må gå 10 arbejdsdage, fra kommunen har modtaget en byggeansøgning, til en sagsbehandler har ”screenet” sagen. Det vil sige har læst ansøgningen, tjekket, om der mangler oplysninger til brug for sagsbehandlingen, og i givet fald givet ansøgeren besked om hvilke.
• at der for 95 % af alle byggeansøgninger skal foreligge en afgørelse senest fem uger efter at sagen er tilstrækkeligt belyst, dvs at kommunen har modtaget alle de nødvendige oplysninger til sagens behandling

- Begge disse servicemål er opfyldt. I dag færdigbehandler vi således 95,2 procent af samtlige byggeansøgninger inden for de fastsatte fem uger. Ja, faktisk bliver 77 % af alle ansøgninger færdigbehandlet inden for blot 10 arbejdsdage efter at sagen er tilstrækkeligt belyst, oplyser Ann Hamborg.

- Hvis en sag trækker i langdrag, skyldes det næsten altid, at vi ikke har modtaget de nødvendige oplysninger til at kunne behandle sagen. Derfor opfordrer jeg alle ansøgere til at være meget opmærksomme på hurtigt at få sendt disse oplysninger til os. På vores hjemmeside – www.viborg.dk/byggesag - kan man på forhånd se, hvilke oplysninger det typisk drejer sig om. Men vi giver også ansøgeren besked i de konkrete tilfælde. Og hvis vedkommende er i tvivl, er han eller hun meget velkommen til at ringe eller maile til os, slutter Ann Hamborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08