23948sdkhjf

Hoffmann bag 3.750 m² skolebyggeri

Det seneste år har entreprenøren Hoffmann stået for en større om- og tilbygning på Nordby Skole på Fanø. Projektet er udført i samarbejde med Niras, Viva Arkitekter og Arkitektfirmaet Hou & Partnere.
Fanø har fået en helt ny skole. Sådan føles det i hvert fald, når man ser det flotte resultat af den omfattende om- og tilbygning på Nordby Skole.

Ud af skolens 6.000 kvm. er 1.850 kvm. blevet ombygget, og der er blevet opført 1.900 kvm. nybyggeri. Udendørsarealerne er på ingen måde glemt. De vil få et kæmpe løft, når udendørs-projektet ”Den Røde Tråd” går i gang, hvilket sker inden længe, da kommunen har sat penge af til projektet i budgettet for 2012.

Første spadestik blev taget den 15. oktober sidste år, er der sket ting og sager, og nu - et år senere - er skolen klar til at holde indvielse. Det samme er Nordby Bibliotek, som er flyttet under samme tag som skolen, og derudover er sognearkivet ved at gøre klar til indflytning.

Torvet er skolens nye hjerte
En af de mere bemærkelsesværdige ændringer ved skolen er overdækningen af den 1000 kvm store indre gårdhave med plads til over 500 personer. Her er nu fremkommet et stort torv eller atrium, som helt naturligt er blevet skolens nye hjerte. Med sit lyse og åbne miljø kan man forestille sig torvet anvendt til et hav af forskellige aktiviteter.

Derudover er der kommet nye facader hele vejen rundt om skolen og der er indsat ovenlysvinduer, som lader masser af dagslys trænge ind i bygningen. Fritidshjemmet er blevet opført helt på ny og byder sig ligeledes til med et moderne, inspirerende og multifunktionelt miljø, der taler for endnu mere samarbejde med skolen og andre aktører.

Læselysten kan meget vel tænkes at stige takket være ombygningen, for med Nordby Biblioteks nye placering på skolen vil elever og lærere få nem adgang til mange flere bøger end hidtil, hvor her ”kun” har været skolebibliotek. Biblioteket er blevet indrettet i en del af det store lyse torv og indbyder til fordybelse med flere opholdsrum, der kan benyttes af såvel eleverne som alle andre brugere.

Fakta om Nordby Skole og byggeriet:
- Om- og tilbygningen af Nordby Skole og fritidshjem er udført af entreprenøren Hoffmann A/S, ingeniørfirmaet Niras, Viva Arkitekter og Arkitektfirmaet Hou & Partnere A/S.
- Første spadestik blev taget den 15. oktober 2010.
- Byggeriet har kostet Fanø Kommune ca. 30 mio. kr. i alt.
- Nordby Skole er opført i 1975. Første halvdel af skolen blev renoveret i 2006 - den anden halvdel er nu også blevet renoveret.
- Med om- og tilbygningen kan skolen forvente at opnå en stor energibesparelse takket være en forbedret isolering, led-lys og et nyt ventilationssystem m.m.
- Samtlige klasselokaler har fået nye borde og stole og interaktive tavle, der betjenes med en speciel musepen. Tavlen kan kobles til både lærerens og elevernes computere, og alle lærere har været på kursus i brugen af udstyret.
- Hvert klasselokale, der huser de store elever i udskolingsklasserne, er blevet udvidet med ca. 20 kvm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08