23948sdkhjf

Projektudvikler støder på stenalderfund

Freja Ejendomme A/S er i gang med at udvikle 220.000 m² ved Henriksholm i Vedbæk til bolig- og erhvervsområde. Her er man nu stødt på en 6.000 år gammel boplads.
Arkæologer fra Hørsholm Egns Museum har i de forløbne uger udført forundersøgelser på Forsvarskommandoens tidligere arealer ved Henriksholm i Vedbæk.

Her er Freja Ejendomme ved at udvikle et nyt attraktivt bolig- og erhvervsområde. På arealerne findes der mange bygninger og anlæg fra militærets tid.

Men indimellem er der også grønne, urørte områder, hvor der kan være bevaret spor af fortidsminder. På et græsklædt areal ud mod Maglemosen er der fundet rester af en hidtil ukendt stenalderboplads, der er omtrent 6.000 år gammel.

Inden der kan bygges nye huse på fundstedet, skal stenalderbopladsen, som udgør ca. 1.500 m² af det samlede område på 220.000 m², udgraves. Det er endnu ikke planlagt, hvornår udgravningen finder sted.

Hos Freja Ejendomme oplyser man, at de øvrige dele af Henriksholm forventes at kunne bebygges uden yderligere arkæologiske undersøgelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078