23948sdkhjf

CG Jensen udvider Randers Havn

Randers Havn har sammen med energiselskabet Verdo valgt at forlænge kaj 65 med 40 meter.
Det første, våde spadestik er netop taget til udvidelsen af kaj 65 i Randers havn.

Randers Havn og energiselskabet Verdo er gået sammen om projektet, som vil betyde, at flere og større skibe med biomasse fremover kan lægge til kaj i Randers. Kajforlængelsen giver skibe mulighed for at losse træstammer direkte over i Verdos flishugger, som står på kajen. Herfra hugges træstammerne til småstykker og ender som flis på selskabets lager eller fyres direkte ind på kraftvarmeværket.

Udvidelsen sker fra søsiden i vestlig retning i forhold til den eksisterende kaj, og forlængelsen er på 40 meter. Kajen skal stå færdig til november. Arbejdet med at forlænge kajen er vurderet til at tage 3 måneder, og med opstart i august forventes kajen at stå færdig til november. Alt foregår i tæt samarbejde med Randers Havn, som ejer alle havnearealer.

Projekteringen er forestået af A1 Consult i samråd med Verdo Energy, og CG Jensen står for udførelsen.

Godt for hele byen
Direktør for Randers Havn, John Morgen, er heller ikke i tvivl om, at kajudvidelsen også er en god forretning for Randers Havn og det randrusianske erhvervsliv.

- For Randers Havn handler det om at levere den infrastruktur kunderne efterspørger, og når kunder som Verdo har brug for at udvide, så hjælper vi gerne. Vi kan se, at Verdo er en virksomhed med god vind i sejlene, så en forlængelse af deres kajplads vil også være en god forretning for os, da vi fremadrettet vil få mere gods ind over kajen. Det giver mere business i byen, forklarer havnedirektøren.

I fyringssæsonen forventer Verdo, at omkring 50-60 skibe med biomasse vil lægge til kajen i Randers.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094