23948sdkhjf

Træsektionen vil satse på solceller

Træets organisation under Dansk Byggeri forventer, at medlemmerne i løbet af ganske få år vil hente en del af sine opgaver inden for montering af solcelleløsninger.
En ny undersøgelse, som Træsektionen under Dansk Byggeri har fået gennemført, peger på et stort potentiale i markedet for solceller.

Så stort, at Træsektionen ser gode muligheder for, at medlemsvirksomhederne kan hente en del af deres fremtidige vækst her:

- Vi har i Træsektionen arbejdet med energibesparende komponenter i mange år. Vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at det må være fremtiden. Vi tror på, at det fremtidige byggeri vil have en række forskellige vedvarende energiproducerende komponenter til at understøtte bygningens energiforbrug. Derfor fik vi i 2008 Det Økologiske Råd til at gennemføre en undersøgelse om potentialet for solceller, og den har vi netop fået gentaget, siger sektionskonsulent Søren Meyer.

Markedet er blevet mere tilgængeligt
Analysen har fokus på komponenter, der er integreret i bygningerne og derved erstatter det egentlige klimaskærmsmateriale. Denne type komponenter kan indgå æstetisk og arkitektonisk som en naturlig del af bygningens udtryk.

I 2008 viste analysen fra Det Økologiske Råd, at der var et enormt potentiale og masser af gode intentioner. Men analysen viste også, at potentiale og intentioner ikke var nok. Markedet var umodent, og solceller var ikke lagervarer.

- Det er derfor meget positivt, at den opdaterede analyse viser, at markedet har gennemgået en rivende udvikling. I dag er det muligt at finde en leverandør, og endda en leverandør der har komponenterne liggende på lager. Samtidig er det blevet mere overskueligt at få overblik over priser, virkningsgrad og tilbagebetalingstid. Samtidig er antallet af spillere på markedet øget fra omkring fem i 2008, til mere end 10 i 2011, siger Søren Meyer og fortsætter:

- Det er klart med til at sælge den gode idé, at kunderne og håndværkerne nu kan finde priser og tilbagebetalingstider på de forskellige systemer. Mange af denne type systemer sælges af vores medlemmer, fordi de ofte fungerer som rådgivere ved mindre renoveringsprojekter i det private boligmarked. Derfor er det vigtigt, at vi kan finde de rigtige oplysninger, og at de er let tilgængelige, siger Søren Meyer.

Spændende marked for Træsektionen
Søren Meyer mener, at det vil være med til at fremme udviklingen, at installation af solfangere og solceller er nævnt på positivlisten over de arbejder, som boligejere kan få fradrag for i BoligJob-ordningen.

- Og virksomhederne er tydeligvis parate til at tage udfordringen på sig. Over 1.000 har allerede gennemført den energivejlederuddannelse, som Dansk Byggeri udbyder i samarbejde med Tekniq. Og for Træsektionen er det er utroligt spændende marked, og vi forestiller os, at montering af solcelleløsninger er en selvfølgelighed for vores medlemmer i løbet af ganske få år, slutter Søren Meyer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203