23948sdkhjf

Transformation starter med gulvene

Forskellige bygningsformål stiller forskellige krav til gulvkonstruktion. Så når en bygning med bolig og erhverv ombygges til hotel, skal der bl.a. lægges nye undergulve med mere brandsikring og lyddæmpning.

Fase to af ombygningen af Hotel Kong Arthur handler om at indlemme en helt ny bygning, der tidligere indeholdt boliger og erhvervslejemål i hotellet. Der skal laves 64 nye værelser og det arbejde starter fra bunden, fordi et nyt bygningsformål stiller nye krav til gulvenes egenskaber.
“Kong Arthur er et godt eksempel på en bygningstransformation, hvor man tager en eksisterende bygning, der tidligere har haft funktion som bolig og erhverv, og bygger den om til en ny funktion, nemlig til hotelværelser. Den nye funktion stiller så nogle nye tekniske krav, f.eks. til undergulvene. Den slags projekter er meget centrale for vores forretning,” siger Ole Thomsen medejer og salgschef i OL Gulve ApS, der har undergulvsentreprisen på fase to i ombygningsprojektet. OL Gulve har specialiseret sig i at installere særlige undergulvsløsninger fra Saint-Gobain Weber.

“Gulve på hoteller skal være brandhæmmende, lige, trinlydsdæmpende både vandret og lodret og luftlydsdæmpende, så der er virkelig mange krav, der skal opfyldes. Men vi kan faktisk opnå det alt sammen ved at bruge Webers lydgulv, og så fylder det endda kun 50 mm i højden,” siger Ole Thomsen.
Arbejdet med at lægge de i alt 1.800 kvadratmeter gulve fordelt på 64 værelser i Hotel Kong Arthur strækker sig over seks etager og selvom OL Gulve kan lave op til 700 kvadratmeter gulv om ugen, hvis de kun er dem selv, så er de nødt til at indrette sig efter resten af byggeriet. ”I et projekt som dette er vi nødt til at arbejde i etaper, fordi vi er afhængige af at andre entreprenører skal være færdige først – el og varme skal jo være på plads, før vi kan gå i gang med gulvet,” siger Ole Thomsen. OL Gulve trækker i forbindelse med arbejdet på Hotel Kong Arthur på en omfattende erfaring med bygningstransformationer, bl.a. fra ombygningen af et stort antal københavnske tørlofter til lejligheder. Senest har gulvfirmaet arbejdet en del med ombygning af gamle kontorbygninger fra 60’erne, der i København bliver lavet om til boliger i stort antal.

Et danskudviklet undergulv
Den undergulvstype, der bliver lagt i værelserne på Hotel Kong Arthur, er udviklet i Danmark i forbindelse med ombygningen af Daells Varehus til Hotel Skt. Petri, fortæller leverandøren af undergulvet Saint-Gobain Weber. “Ved ombygningen af Daells Varehus til hotel, havde vi den udfordring, at vi skulle levere et gulv, der kunne leve op til kravene til et hotelgulv mht. brandsikkerhed og lyddæmpning, samtidig med at gulvet ikke måtte blive for tungt og højt. Vi eksperimenterede med forskellige løsninger og fandt til sidst frem til det der blev vores lydgulv. Det er siden blevet brugt i utallige projekter og har for længst bevist sit værd,” siger Hans Henrik Gylov, Key Account Manager for gulve i Saint-Gobain Weber. Gulvet som ligger i det nye Hotel Kong Arthur består af fire komponenter: Først afretter gulventreprenøren OL Gulve et lag af knust Leca. Dette sikrer et plant underlag. Herefter udlægges trinlydsbats og efterfølgende en fibernetsarmering, inden der foretages nivellering og højdesætning. Til sidst støbes gulvet med flydemørtel. Alt i alt giver det et undergulv, der har en indbygningshøjde på 50 mm og samtidig lever op til alle krav og regler.

Særlig uddannelse til gulvtyperne
Weber har traditionelt selv uddannet undergulvsentreprenører i brugen af deres systemer og OL Gulve er blandt en lille håndfuld undergulvsentreprenører, der er certificeret af Saint-Gobain Weber til at lægge den gulvtype, der bruges i Hotel Kong Arthur ombygningen. “Det er vigtigt for os, at vi kan dokumentere, at de løsninger, vi leverer elementerne til rent faktisk kan holde det de lover, når de bliver sat sammen til et gulv. Derfor har vi uddannet en række dygtige undergulvsentreprenører specifikt i vores løsninger, heriblandt OL Gulve,” siger Hans Henrik Gylov.

”Det er vigtigt for os, at vi kan dokumentere, at de løsninger, vi leverer elementerne til rent faktisk kan holde det, de lover” - Hans Henrik Gylov, Saint-Gobain Weber

OL Gulve ApS udfører funktionsgulve, opretning af skæve undergulve i tyndpuds, designgulve, kunststofgulve og lyd- og varmegulve. Firmaet har eksisteret siden 2006. Arbejder både med bolig, hotel, institutioner og industri.

Læs om Hotel Kong Arthur, samt meget mere om hotelbranchens byggetendenser i Scandinavian Lodging her: http://epaper.nordiskemedier.dk/nordiskemedier/467/

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094