23948sdkhjf

Øget omsætning smitter ikke af på bundlinjen i Arkil

Overskuddet i 2018 kunne ikke hamle op med rekordåret 2017 i anlægskoncernen Arkil Holding A/S fra Vojens.

Resultat før skat er således faldet til 111 mio. kr. fra 148 mio. kr., hvilket skyldes flere forhold som dårligt vejrlig i marts samt prispres på anlægsmarkedet og svigtende aktivitet inden for fundering og vandbygning, fremgår det af forordet fra adm. direktør og medejer Jesper Arkil i den netop offentliggjorte årsrapport.

Til gengæld er toplinjen vokset. Omsætningen på 3,3 mia. kr. svarer til en vækst på 6 pct. og er lidt højere end ventet ved indgangen til året.

Væksten har især fundet sted i udlandet, der også bidrager med en bedre indtjeningsgrad end de danske aktiviteter.

Det primære driftsresultat i 2018 i koncernen er 116 mio. kr. og giver en overskudsgrad på 3,5 pct. Sidste år var overskudsgraden 4,8 pct..

For de udenlandske aktiviteter alene er overskudsgraden på 8 pct.

I 2019 forventer ledelsen, at selskabet realiserer en omsætning i intervallet 3,1-3,3 mia. kr. og et resultat i intervallet 90-120 mio. kr.

- Der er intet, der tyder på, at 2019 vil bringe øgede investeringer på ifrastrukturområdet i Danmark, mens den kommunale investeringslyst begrænses af anlægsloftet. Den økonomiske aktivitet, og dermed også byggeaktiviteten, er dog fortsat på et højt niveau, hvorfor forventningen til Danmark er en flad vækst, med en forbedret lønsomhed i sammenligning med 2018. Koncernens udlandsaktiviteter vil være stabile, omend det ikke kan forudsættes, at det høje indtjeningsniveau kan fastholdes ind i 2019, siger adm. direktør Jesper Arkil i en børsmeddelelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093