23948sdkhjf

Arkitema skal tegne 15.000 m² boliger i Helsingør

Arkitema er udpeget som vinder af konkurrencen om ”Tretorn”-husene i Helsingør. De 100-150 boliger skal bygges ved siden af Helsingør Nordhavn.
Fire af Danmarks bedste tegnestuer – BIG, Henning Larsen Architects, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Arkitema – var indbudt til at konkurrere om én af Danmarks bedst beliggende og dyreste byggegrunde Tretorn-grunden.

Arkitema er netop udpeget som vinder af konkurrencen med forslaget ”Kronborg Strandby”, der nu skal realiseres ved Helsingør Nordhavn med udsigt til Kronborg, Øresund og Sverige.

Bæredygtige boliger
Omdrejningspunktet for det vindende forslag er bæredygtighed. Både i æstetisk, social, økonomisk og energimæssig forstand er bæredygtighed en vigtig del af Kronborg Strandby, der med sine intime rum mellem husene, varierede hustyper, sit robuste materiale og de vinklede tage med oplagte flader til solenergi, er indbegrebet af bæredygtige boliger.

Udover den vinklede bykomposition og de skråtstillede tage er facadematerialet hentet fra stedets identitet som maritimt område. Facaderne byder velkommen med træets stoflighed og store vinduespartier med fleksible foldeskærme. Et projekt tegnet til stedet, hvilket også roses af dommerne:

- Forslaget udviser en fin musikalitet for områdets placering i overgangen mellem naturen og byen samt i respekten for Kronborg som byens ubestridte største og vigtigste 'landmark'.

Op til seks etager
Kronborg Strandby får tre typer huse; strandvillaen, strandhusene og byhusene med variationsmuligheder inden for hver type. Strandvillaerne er eksklusive boliger i 2-3 etager og ligger primært i første formation med panoramisk udsigt og ophold mod vandet.

I anden formation findes både strandvillaer og strandhuse i varierende højde med mulighed for både eksklusive og komfortable boligtyper. Byhusene er de højeste hustyper i op til seks etager og er tænkt som etageboliger med udsigt og beskyttet ophold på indeliggende terrasser eller altaner. Byhusene er dog også velegnet til erhverv i kraft af deres størrelse og beliggenheden primært mod byen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125