A. Enggaard afslutter stort byudviklingsprojekt i Aarhus
Efter mere end 150 års ølbryggeri lukkede hanerne på det gamle Ceres-bryggeri i 2008, og i dag blot ti år senere er Ceres-grunden ikke til at kende. Siden 2012, hvor nedrivningen af flere af de gamle bygninger begyndte, har områdets udvikling taget fart. I alt er 1.100 nye boliger skudt op, og efter cirka seks års arbejde er de sidste boliger netop nu ved at blive taget i brug af deres nye ejere og lejere.
Det drejer sig om de resterende ejerlejligheder i Ceres Park, der stod klar til indflytning i starten af december, og 40 udlejningslejligheder i Ceres Plaza, hvor de sidste lejere flytter ind mellem jul og nytår. Derefter mangler blot de allersidste nye ejere i Ceres Park, der flytter ind den 1. februar efter eget ønske.
Hos entreprenørvirksomheden A. Enggaard, der står bag projektet, glæder afdelingschef Jens Skinnebach sig over, at det store byudviklingsprojekt nu er endeligt realiseret:
- I løbet af efteråret har vi færdiggjort de sidste etaper af byggeriet, og det er med store glæde, at vi nu afleverer de sidste boliger. Interessen for boligerne har fra starten været enorm, og i alt har cirka 2.200 beboere hjemme i Ceresbyen i dag, fortæller han.
I alt udgør Ceresbyen ni bygninger, der foruden 1.100 boliger tæller erhverv, butikker, restaurant, café og ikke mindst VIA Campus, hvor hele 6.000 studerende har sin daglige gang. Dertil kommer Danmarks største p-kælder med plads til 1.270 biler og det gamle bryggeris park, der strækker sig langs åen.
- Ceresbyen er uden tvivl et af Aarhus’ største byudviklingsprojekter i nyere tid. Vi har skabt en bydel, der kombinerer bevaringsværdige bygninger med moderne arkitektur samt attraktive byrum med både ejer- og lejeboliger, erhvervsliv, butikker og uddannelsesmiljø, og det er vi meget stolte af, siger Jens Skinnebach, der fra sit kontor i netop Ceres’ gamle hovedbygning kan skue udover den nye bydel.