23948sdkhjf

Nænsomt første skridt på Det Ny H.C. Andersens Hus

Der er nu valgt en entreprenør, der skal udføre byggegruben på Det Ny H.C. Andersens Hus. Det er Per Aarsleff, der har vundet entreprisen.

Byggegruben udføres som en såkaldt slidsevæg. Metoden er den mest skånsomme til etablering af den underjordiske del af det ny museum og er valgt for at beskytte de omkringliggende gamle huse. Entreprenøren graver en rende i jorden, som sideløbende fyldes op med bentonit/cement. Først når væggene er støbt, udgraves der til den underjordiske del af museet. 

Byggegruben er det første skridt på vejen mod opførelsen af Det ny H.C. Andersens Hus i Odense. 

De øvrige fagentrepriser på trapperne
De 305 millioner kroner til projektet er rejst. A.P. Møller Fonden er den største bidragsyder med en donation på 225 millioner kroner. Augustinus Fonden bidrager med 20 millioner og Odense Kommune med 60 millioner kroner.  

Projektet omfatter et 5.600 kvadratmeter stort museum og en eventyrlig have på 9.000 kvadratmeter, der kommer til at smelte sammen med den nye bydel omkring den gamle Thomas B. Thriges Gade. Det projekterende team består af Arkitekterne Kengo Kuma & Associates, Cornelius + Vöge, Masu Planning og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma.

Odense Kommune forventer at gå i prækvalifikation med de øvrige fagentrepriser indenfor de næste par måneder, herunder betonentreprisen, lukningsentreprisen, VVS-entreprisen, El-entreprisen, malerentreprisen og haveanlægsentreprisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093