23948sdkhjf

Google bygger for 4,5 mia. kr. ved Fredericia

Mandag præsenterede Google sine planer for Danmarks tredje enorme datacenter på en næsten bar mark i Taulov ved Fredericia. I erhvervsområdet DanmarkC har Google for flere år siden købt 73 hektar erhvervsjord. Indtil mandag har Google ikke ønsket at fortælle om planerne for det kommende datacenter.

Det skriver avisen Danmark og Fredericia Dagblad.

- Det er ikke nogen tilfældighed, at vi lige netop har valgt Fredericia. Vi oplever Fredericia som en attraktiv erhvervskommune med en dygtig ledelse og adgang til kvalificeret arbejdskraft. Derfor ser vi frem til et langt samarbejde med kommunen og de øvrige lokale institutioner, lyder det fra direktør for Google Danmark Malou Aamund.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) har i flere år kendt til Googles planer, men glæder sig over endelig at kunne være officielt begejstret.

- At Google lægger den investering i Fredericia er bare fantastisk. Det er ikke alene mange penge, der er tale om, men nok så vigtigt, at det giver en masse nye job af en type, som vi har manglet. Og så er det ganske enkelt bare stort for kommunens image, siger Jacob Bjerregaard til avisen Danmark.

Invest in Denmark skabte i 2014 den første kontakt mellem Google og Fredericia Kommune, og i 2015 købte selskabet de 73 hektar erhvervsjord, da et enigt byråd godkendte salget.

Der skal investeres 4,5 mia. kroner i at opføre det store datacenter. Selv om Google allerede i 2015 valgte Fredericia, har planerne været fortrolige.

- Det er en langvarig proces, og vi ønsker ikke at give udtryk for mere, end vi kan holde. Vi skal være helt sikre på, at vi har det nødvendige grundlag for investeringen, for det handler ikke bare om investering i et byggeri. Det er også en investering i at blive en del af det samfund, vi rykker ind i. Derfor har det taget lang tid, men vi har haft et fantastisk godt samarbejde med kommunen fra første dag, og vi er kun blevet bekræftet i, at vi valgte det rigtige sted, siger senior facility manager Arni Jonsson, som mandag viste borgmester Jacob Bjerregaard rundt mellem de første byggefelter.

1500 mand skal efter planen i gang med at omdanne det store erhvervsområde til store bygninger i flere etager.

Anlægsarbejdet kommer til at vare i flere år. I 2020 ventes første etape af datacentret at stå klar, og i drift ventes 150 ingeniører, elektrikere, datafolk m.m. at være beskæftiget på centret. Dertil kommer yderligere ansatte til servicefunktioner.

- Vi går i gang med at søge folk allerede tirsdag, siger Arni Jonsson, som er klar over, at Google vil være i konkurrence med de øvrige datacentre i rekrutteringsfasen.Siden juni har der været arbejdet med forberedelser til det egentlige anlægsprojekt. Netop nu bliver de sidste af 1500 pæle banket i jorden til den første serverbygning på godt 10.000 kvadratmeter. Derefter skal der bankes yderligere mange pæle i undergrunden, der skal bære centrets interne strømanlæg.

Og det skal være grøn energi, når Google tænder for et årligt storforbrug af strøm til det store datacenter, og derfor er Google klar til at investere i grøn omstilling, som rækker ud over Googles eget behov. Desuden er målet at blive så energieffektiv som mulig.

- Google har været CO2-neutral siden 2007 og nåede i 2017 målet om 100 procent vedvarende energi for de globale driftsaktiviteter i 2017 - inklusive datacentre og kontorer, oplyser kommunikationschef ved Google Danmark Jesper Vangkilde til avisen Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.918