23948sdkhjf

3-4.000 jobs på vej til nordjysk byggeri

Masser af byggeprojekter i er undervejs i Nordjylland. Det giver forhåbninger om, at man omsider kan komme den massive arbejdsløshed blandt håndværkerne til livs.
- Der er ved at komme rigtig godt gang i tingene. Især i Aalborg, hvor der er flere store anlægsprojekter. Hvis alt går, som det er planlagt i 2011, så forventer jeg 3-4000 nye jobs i Nordjylland i år.

Sådan lyder udmeldingen fra Knud Christensen, formand for Dansk Byggeri i Nordjylland, i et interview med TV2Nord.

Og der er masser af hænder at tage af, for landsdelen kæmper aktuelt med høj ledighed i byggefagene. Således er ca. 10 % af de nordjyske håndværkere arbejdsløse, hvilket er markant højere end landsgennemsnittet.

Satser på vækst
Aalborg Kommune står for en betragtelig del af de igangværende og kommende projekter, og på borgmesterkontoret har man store forventninger til de kommende år:

- Vi har formået at tiltrække borgere til vores by, så vi snart runder 200.000 indbyggere. Men folk vil være, hvor det sker, derfor fortsætter vi med at satse på vækst. Lufthavn og uddannelsesinstitutioner udvider, samtidig bygger vi flere tusinde boliger, og på den måde skulle vi gerne trække endnu flere borgere til byen, siger borgmester Henning G. Jensen til TV2Nord.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172