23948sdkhjf

55.000 m² campus-byggeri på Carlsberg-grund?

Professionshøjskolen UCC har indledt forhandlinger med Carlsberg om et nyt, stort uddannelsesbyggeri i den fremtidige Carlsberg-bydel.
Den 26. april tager UCC det første spadestik til et nyt byggeri i Hillerød, der i fremtiden bliver samlingssted for uddannelserne til pædagog, fysioterapeut, psykomotorisk terapeut, sygeplejerske og socialrådgiver.

Det nye byggeri kan meget vel blive fulgt op af et endnu større projekt. UCC-ledelsen har nemlig indledt forhandlinger med Carlsberg om muligheden for at samle sine øvrige uddannelsessteder i hovedstaden i den fremtidige Carlsberg-bydel.

Går alt efter planen kan UCC slå dørene op for et stort nybyggeri med plads til 10.000 studerende i 2015:

- Vi ser Carlsberg-bydelen som en meget attraktiv placering for vores fremtidige campus. Området rummer mange spændende muligheder og visioner og får en god infrastruktur med bl.a. en ny S-togsstation, lyder det i en fælles udtalelse fra bestyrelsesformand Ove. E. Dalsgaard og rektor Laust Joen Jakobsen.

Det første store byggeri i området
Hos Carlsberg er man glade for UCCs interesse, og ifølge direktør Lars Holten kan projektet blive en særdeles vigtig brik i den samlede udvikling af Carlsberg-bydelen:

- Carlsberg samarbejder bl.a. med Realdania om udviklingen af den nye bydel, og UCC’s nye uddannelsescampus kan blive det første store byggeri på området, siger han om projektet, der ventes at omfatte 55.000 af de i alt 570.000 m² byggeretter i den nye bydel.

UCC og Carlsberg har foreløbigt indgået en samarbejdsaftale om at udarbejde et beslutningsgrundlag for det mulige byggeprojekt. Bliver parterne enige, kan UCC forelægge planerne for Undervisningsministeriet, der skal vurdere projektet, før det kan godkendes i Folketingets Finansudvalg i løbet af 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094