23948sdkhjf

Danske arkitekter i front på undervisningsbyggeri

Hele fire danske projekter er nomineret til WAN Awards Educational Sector 2011, der er én af verdens mest prestigefyldte arkitekturpriser inden for undervisningsbyggeri.
Ud af i alt 12 arkitektfirmaer fra hele verden indtager Danmark hele fire af pladserne i det felt af nominerede, der kæmper om prisen WAN Awards Educational Sector 2011.

Dermed markerer Danmark sig som den mest innovative arkitekturnation, når det kommer til at skabe inspirerende, fysiske rammer for fremtidens læringsmiljø:

- Vi har de seneste år haft stort fokus på at nytænke og optimere fremtidens læringsmiljø. Vi har udviklet flere projekter i Danmark og Norge og er naturligvis glade for, at vores arbejde med at skabe levende og lærende arkitektur bliver anerkendt internationalt, udtaler Anders Tyrrestrup, partner i Aart Architects, der er blandt de nominerede.

Skaber nye rum for læring
Aart har i samarbejde med Zeni Arkitekter tegnet VUC Sønderjylland, som opføres på havnefronten i Haderslev.

Som baggrund for nomineringen til WAN Awards fremhæver juryen især skolens åbne og dynamiske arkitektur, der udfordrer den rumlige oplevelse, pirrer nysgerrigheden og skaber nye rum for læring.

Udover Aart Architects og Zeni Arkitekter er Arkitema nomineret for sit arbejde med Vibeengskolen, mens GPP Arkitekter er nomineret for University College Nordjylland. Endelig er Henning Larsen Architects nomineret for Umeå Arkitektskole i Sverige.

Med de fire nomineringer lægger Danmark sig i front foran store arkitekturnationer som England og Australien, som begge har opnået tre nomineringer, samt Japan og USA, som hver især har et enkelt projekt nomineret. Vinderen af WAN Awards Educational Sector 2011 offentliggøres den 19. april.

Læs mere på www.worldarchitecturenews.com
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141