23948sdkhjf

Prisvinder: - Det gav en helt afsindig opmærksomhed

Building Green-prisen Det Bæredygtige Element har hjulpet nyt produkt ud af startblokken

For et år siden kunne en tydeligt rørt Rasmus Jørgensen lade sig hylde som vinder af Building Greens Produktpris for den kalkbaserede facade- og vægmaling Ren.

- Det gav en helt afsindig opmærksomhed i de efterfølgende 14 dage, fortæller Rasmus Jørgensen til Building Supply.

Det Bæredygtige Element 2018: De nominerede

Produktprisen:
Racell (solceller)
Scan Underlay Acustic Silence 1050 (trinlydsdæmpning)
Fischer Family August (belysning)

Personprisen:
Anna-Mette Monnelly (NCC)
Per Heiselberg (Aalborg Universitet)
Mette Qvist (Green Building Council Denmark)

Normalt plejer der at gå nogle år, før et nyt produkt begynder at sælge. Men her er det nærmest kommet med det samme, og Kalk er allerede begyndt at komme ind på større sager.

- Så prisen har afgjort været med til at hjælpe os ud af startblokken. Det var en bonus, vi slet ikke havde regnet med, siger Rasmus Jørgensen.

Bæredygtighed som forretning
Kalk har arbejdet målrettet med bæredygtighed gennem en årrække og er i dag Cradle to Cradle Guld-certificeret – som det eneste mørtelværk i verden.

Virksomheden fra Store Heddinge på Østsjælland anvender biogas og strøm fra egne vindmøller på sit mørtelværk og har i løbet af det seneste år fået installeret LED-belysning og eget rensningsanlæg.

- Så på den måde er vi faktisk en virksomhed, der producerer mere energi, end den forbruger, siger Rasmus Jørgensen.

Virksomheden er gået ’all in’ på bæredygtighed, og det er ikke kun for miljøets skyld. Rasmus Jørgensen og kollegaerne gør det også, fordi de tror på, at bæredygtighed er en god forretning.

- Vi har taget skridtet fuldt ud og sagt, at det er dét her, vi vil. Og vores omsætning er stigende, så vi er nok ikke helt forkert på den, siger han.

Nye produkter i vækst
Kalk, der tidligere hed Skandinavisk Jura Kalk, har historisk sit udgangspunkt i renoveringsmarkedet som leverandør af kalkprodukter til restaurering og vedligeholdelse.

Ifølge Rasmus Jørgensen er det stadig den del af forretningen, der betaler de fleste af regningerne. Men det er de nye produkter – malingen og den cementfri funktionsmørtel til nybyggerier – der er i vækst.

- Når man murer op i en kalkmørtel, gør det, at man kan skille stenene ad og genbruge både sten og mørtel. Det er der vækst i for øjeblikket, siger han.

Om prisen

Det Bæredygtige Element overrækkes onsdag den 31. oktober kl. 14.15 på Main Stage i Forum.

Building Green og InnoByg uddeler her to priser; henholdsvis Personprisen (til en ildsjæl som har medvirket til at fremme bæredygtigheden i byggeriet) og Produktprisen (til en udstiller bag et produkt, der har gjort byggeriet mere bæredygtigt).

I 2017 delte Anders Lendager og Kasper Guldager - på en indstilling fra Bygherreforeningen - Personprisen, mens Produktprisen gik til Kalk og deres Ren Maling.

Juryen består af følgende medlemmer:

Harpa Birgisdottir, SBi

Kasper Lynge Jensen, Aarhus School of Engineering

Lasse Lind, GXN

Lone Feifer, Velux

Niels Bjørn, URBAN (orlov i 2018)

Tina Saaby Madsen, Københavns Kommune

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Building Green København 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095