23948sdkhjf

Brolæggerprisen: Her er de nominerede

Brolæggerlauget i Dansk Byggeri har været Danmark rundt og fundet kandidaterne til årets brolæggerpris.

Alle har udført brolæggerarbejde, der både er nytænkende og i høj kvalitet. Og når Brolæggerprisen bliver uddelt for 33. gang den 25. oktober, er det fem meget forskellige projekter, der kæmper om æren.

• En gågade i Esbjerg, der ligner havbunden efter tidevande
• Et torv, hvor chaussésten og klinker fortæller om Grenås industrielle storhedstid
• En bugtet promenade til borgerne i Vallensbæk
• Klimasikring i Ringsted, hvor genbrugte granitsten er blevet til små bassiner og kanaler, der forhindrer oversvømmelser
• Et nyt torv i Tingberg, der både er et smukt og præcist brolæggerarbejde med skarpkantede brosten, chaussésten og vådstøbte betonfliser.

- Brolæggerprisen er en anerkendelse til brolæggerarbejde i rigtig høj kvalitet, der samtidig skaber smukke og gennemtænkte byområder med plads til liv, siger sektionskonsulent for Brolæggerlauget i Dansk Byggeri Mikael Mortensen.

Om Brolæggerprisen

Brolæggerprisen uddeles til en bygherre, rådgiver eller arkitekt, der med et eller flere projekter har vist nytænkning og iderigdom i forbindelse med belægningsarbejdet.

Komiteen lægger vægt på kreativitet, valg af materiale og den håndværksmæssige kvalitet, og derudover skal bygherren have udført et kvalificeret tilsyn.

I år er Esbjerg, Norddjurs, Vallensbæk og Ringsted kommuner kandidater til prisen, mens landskabsarkitekterne fra Kragh & Berglund er indstillet for belægningen omkring det nye Kulturhus i Tingberg.

Med prisen følger 25.000 kroner, der skal bruges til udvikling i brolæggerfaget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156