23948sdkhjf

Grønne boliger til fynske studerende

Archidea Arkitekter og Cowi er klar med et nyt projekt med 102 bæredygtige studieboliger, der opføres i tilknytning til Forsker og Videnparken i Odense.
102 studerende får mulighed for at bo lige midt i det kommende campus i Odense. Det oplyser Cowi, der er rådgiver på opgaven.

De nye boliger er tegnet af Archidea Arkitekter, og i løbet af det kommende halvandet år vil et 6.600 m² stort og fem etager højt byggeri skyde op i den fynske muld.

Et studie i bæredygtighed
Ifølge projektchef i Cowi, Brian Guldborg Hansen, bliver boligerne nærmest et studie i bæredygtige løsninger.

Huset bliver nemlig både opført som lavenergibyggeri og som en bæredygtig bygning, der belaster omgivelserne mindst muligt:

- Når de studerende skruer op for varmen, tænder pc'en og lader telefonen op, så sker det langt hen ad vejen med solenergi, forklarer Brian Guldborg Hansen ifølge Cowis hjemmeside.

Tagene på bygningen bliver dækket af små planter, som skal optage en del af regnvandet. Det vil forsinke vandets vej til kloakken, hvilket modvirker oversvømmelser og mindsker belastningen på kloaksystemet.

Om Forsker- og Videnpark, Odense
Ungdomsboligerne kommer til at ligge centralt i det, som skal blive til Odenses nye Forsker- og Videnpark.

Dermed bliver beboerne nabo til Syddansk Universitet, det kommende universitetshospital og en række andre udannelsesinstitutioner, der alle bliver samlet lidt syd for Odense.

Forsker- og Videnparken udvikles af Arkitektfirmaet C. F. Møller, SLA og Alectia og skal med tiden udvides til at omfatte i alt 200.000 m² bæredygtige etagemeter.

Området skal indeholde blandt andet familie- og forskerboliger, institutioner samt erhvervsaktiviteter som hotel, caféer og butikker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156