Nu kan du slikke på Storebæltsbroen
Mange års diskussion og venten på en fast forbindelse mellem Sjælland og Fyn kulminerede 14. juni 1998, da Storebæltsbroen åbnede for biler hen over den i alt 18 km lange broforbindelse.
20-året for broens indvielse markerer PostNord nu med udgivelsen af to frimærker med motiver af broen.
- Storebæltsbroen har betydet utroligt meget for sammenhængskraften her i landet og er Danmarks absolut mest markante bro. Derfor var det helt oplagt at lade den pryde de nye frimærker i samme år, som den fylder 20 år, siger Martin Pingel, designchef i PostNord Frimærker, i en pressemeddelelse.
To broer
Motiverne på de to frimærker forestiller Storebæltsbroen i en rød-orange solnedgang, mens højbroen samtidig spejler sig i Storebælt.
Storebæltsforbindelsen består af Vestbroen og Østbroen, som mødes på Sprogø midt i Storebælt. Med et spænd på 1.624 meter mellem pylonerne er Storebæltsbroens østbro Europas længste hængebro og verdens tredjelængste kun overgået af den japanske Akashi-Kaikyo-bro og den kinesiske Xihoumen-bro.
I dag kører der årligt mere end 12 mio. køretøjer over Storebæltsbroen. Det svarer til, at cirka 35.000 køretøjer hver dag kører over broen, der i øvrigt også optræder som motiv på Danmarks nuværende 1000-kroneseddel.
Øresundsbron svenske mærkerHvert år siden 1956 har europæiske postvirksomheder udgivet "Europa-frimærker" over et særligt tema med det formål at styrke følelsen af sammenhold og fællesskab blandt de europæiske nationer. I 2018 er temaet broer, hvor Storebæltsbroen altså er PostNords danske bidrag, mens Øresundsbron er det svenske. |