23948sdkhjf

Markant vækst i boligbyggeriet

Det påbegyndte etageareal steg med hele 24 % i 4. kvartal 2010. Til gengæld faldt erhvervsbyggeriet med 25 %, og det betyder en samlet nedgang på 5 %.
Efter længere tids nedgang kunne aktørerne i boligbyggeriet igen glæde sig over fremgang i det afsluttende kvartal af 2010.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, hvor det dog også fremgår, at erhvervsbyggeriet i perioden fortsatte den nedtur, som i store træk har gjort sig gældende siden 4. kvartal 2006.

Årsagen til det store fald inden for erhvervsbyggeri skyldes primært en nedgang på 51 % i påbegyndelsen af bygninger til administration, handel, mv.

Fremgang fra meget lavt niveau
Målt på antallet af påbegyndte boliger er der inden for boligbyggeriet konstateret en fremgang fra 1.992 i 4. kvartal 2009 til 2.829 i 4. kvartal 2010. Det svarer til en vækst på 42 %.

Parcelhusbyggeriet er vokset med 30 % og fortsætter dermed sin positive udvikling, mens der inden for rækkehuse og etageboliger er konstateret en fremgang på henholdsvis 66 % og 81 %. Det er første gang i en længere periode, at der har været registreret stigninger for disse kategorier.

Ifølge Danmarks Statistik skal opgørelsen dog generelt tages med forbehold, da data-grundlaget er usikkert. Det skyldes primært forsinkede indberetninger til BBR, som det er meget vanskeligt at korrigere for.

Samtidig bør det fremhæves, at fremgangen sker fra et meget lavt niveau. Således viser en opgørelse fra Nyhusforeningen under Dansk Byggeri, at antallet af nybyggede parcelhuse toppede i 2006 med godt 11.000, og siden er faldet støt til 3.000 sidste år.


Kilde: Danmarks Statistik
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125