23948sdkhjf

Bygherreforeningen vil forbedre byggeprocessen

Sammen med bl.a. PLH Arkitekter, Witraz og Rambøll har Bygherreforeningen udviklet en ny webportal, der skal hjælpe med at håndtere de udfordringer, der findes i de tidlige faser af byggeprojekter.
Webportalen er tiltænkt alle interesserede inden for bygge- og ejendomsbranchen og skal ses som en kommunikationskanal, hvor fagfolk kan få viden og inspiration til et bedre byggeforløb.

Portalen er resultatet af samarbejdsprojektet ”Idé til program”, som hele tiden udvikler nye værktøjer og idéer. Derfor vil der på webportalen løbende blive lagt nye værktøjer, cases og anden inspiration op i takt med, at projektet udvikler sig. Det er altså en webportal, i konstant udvikling:

- Folk skal interessere sig for Idé til program-projektet, fordi der er stort potentiale for bedre processer og større værdi i byggeriet. Vi håber med projektet at revolutionere den måde, man tænker projekters opstart på. Jeg forventer, at websitet bliver dét samlede sted, hvor byggebranchen vil kigge hen, når man har brug for viden og inspiration til de tidlige faser i byggeprocessen, fortæller Bygherreforeningens direktør Henrik L. Bang.

Erfaringer diskuteres i praksisfællesskab
Portalen indeholder også en oversigt over cases, hvor afprøvninger af de udviklede værktøjer, og beskrivelser af udfordringer og resultater fra forskellige interessante byggeprojekter, er beskrevet. Derudover kan der læses blogindlæg fra inspiratorer og findes info om de arrangementer, der afholdes i forbindelse med projektet.

Endelig er det en portal, hvor fagfolk kan byde ind med deres erfaringer i projektets praksisfællesskab. Dette forum spiller en vigtig rolle i projektet, da det er her, mange af de nye idéer og metoder, der udvikles i projektet, bliver afprøvet og diskuteret.

Praksisfællesskabet startede i november 2010, og består af tre spor; ”Brugerinvolvering”, ”Innovation” samt ”Rammer & Forudsætninger”. I januar 2011 begyndte deres arbejde for alvor i form af workshops og studieture.

Organisation og samarbejdspartnere
”Idé til program” er udviklet af Bygherreforeningen i samarbejde med Smith Innovation og er støttet økonomisk af Realdania samt Erhvervs- og Byggestyrelsen. Derudover er Emcon, PLH Arkitekter, Rambøll Danmark, Region Hovedstaden og Witraz samarbejdspartnere i projektet.

Projektet løber indtil slutningen af 2012.

Læs mere på www.i2p.dk/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094