Papirøens vandkulturhus bliver japansk
Hvorfor hedder det Papirøen?
Området var tidligere der, hvor dagspressen opbevarede tonsvis af avispapir. Derfor kendes Christiansholm i dag af mange som Papirøen.
Bygningerne har de senere år været beboet af forskellige midlertidige aktiviteter som for eksempel Copenhagen Street Food, der lukker ned for aktiviteterne i morgen. |
Endnu en gang må Bjarke Ingels Group se sig slået af japanske Keno Kuma & Associates på dansk grund.
Tilbage i april 2016 var det projektkonkurrencen om et nyt museum for H.C. Andersen og digterens eventyr i Odense, som gik Kengo Kumas vej foran blandt andre den danske stjernearkitektvirksomhed.
Og i dag er det netop blevet offentliggjort, at Kengo Kuma sammen med med Cornelius Vöge og rådgivende ingeniører Søren Jensen er den vindende finalist i arkitektkonkurrencen om Papirøens nye vandkulturhus og havnebad, hvor populære Copenhagen Street Food hidtil har trukket fulde huse.
De prækvalificerede
|
- Nogle gange skal man langt væk for at finde det helt rigtige. Japanske Kengo Kumas vision for vandkulturhuset er i absolut verdensklasse og vil bringe noget helt nyt til København, som samtidig passer til byen. Med vandkulturhuset får alle københavnere og byens gæster en unik vandoplevelse i hjertet af København. Papirøen skal også fremover være et folkeligt samlingssted - det vil dette vandkulturhus bidrage til, siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.
Skal være færdig i 2021
Kengo Kumas projekt roses for på "en original måde" at kombinere vandkulturhus, foreningsfaciliteter og havnebad.
"Projektet skaber samtidig en unik sammenhæng mellem land og vand og imødekommer i særlig grad Københavns Kommunes vision om at bringe noget helt nyt og enestående til København og Papirøen", lyder det i pressemeddelelsen fra kommunen.
- Med teglpyramider, der svæver på lette glaskonstruktioner, vil det vindende projekt på en og samme tid skille sig ud og passe perfekt ind i den overordnede plan for Papirøen. Bygningen vil være rig på detaljer, der i sig selv vil være en oplevelse, uanset om man opholder sig inde i vandkulturhuset, besøger Papirøen eller betragter den på afstand. Og med unikke svømmebassiner både inde og ude er det længe siden, vi har præsenteret et byggeri, der i den grad vil være en gave til byen og alle københavnere, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).
Finansiering er ikke på plads
Finansieringen for det kommende vandkulturhus er endnu ikke fastlagt. Københavns Kommune skal forhandle om finansieringen i forbindelse med budget-overførselssagen 2017/2018. Realiseringen af det ambitiøse vandkulturhus forudsætter desuden fondsfinansiering.
Processen frem mod vinderen
|
Dommerkomitéen
|