Nørrebro-bebyggelse renoveres for 150 millioner
Efter flere års forarbejde tager AKB Lundtoftegade med 742 lejemål nu hul på et omfattende byggeprojekt, der skal skabe et af hovedstadens mest grønne boligområder.
Bebyggelsen, der er opført som et klassisk betonbyggeri i perioden 1965-1970, skal i løbet af det næste et års tid forvandles til et af hovedstadens mest attraktive grønne boligområder:
- Nu er vi klar til start og giver bebyggelsen en helt ny og sammenhængende profil med lette udsmykkede glasfacader og glasinddækkede trappetårne mod Lundtoftegade. Vi erstatter de nuværende lukkede svalegangsværn med nye værn af gennemsigtigt hærdet glas, og vi etablerer nye altaner mod bebyggelsens grønne friarealer, fortæller arkitekt Karsten Pålsson.
Bent Nygård Sørensen er hovedentreprenør
Helhedsplanen omfatter desuden sammenlægning af ca. 80 små lejligheder, som forvandles til 30 rummelige familielejligheder med store åbne altaner ud mod bebyggelsens grønne friarealer.
Samtidig udstyres de eksisterende ungdomsboliger med altaner, ligesom der opføres et helt nyt beboerkontor, der bliver samlingspunkt for alle driftmæssige funktioner og boligsociale aktiviteter:
- Endelig åbner vi de dystre indvendige hovedtrapper med nye glaspartier, alle lejligheder får nye indbrudssikrede entredøre, og alle pulterrum i kældrene nyindrettes med vægge i stålgitterkonstruktion, oplyser Karsten Pålsson.
Projektet beløber sig til 150 mio. kroner, og selve byggearbejdet udføres af Bent Nygård Sørensen i hovedentreprise med Danakon som ingeniør.
Om AKB Lundtoftegade
Bebyggelsen er opført i perioden 1965-1970 og huser – foruden dagsinstitutioner, plejehjem og supermarkeder – ca. 2.000 beboere, der fra otte boligblokke har direkte adgang til store grønne friarealer.
Kvarteret blev 1990’erne blev totalrenoveret udvendigt og fremstår i dag som et velfungerende boligområde med en bred beboersammensætning.
Den forestående renovering skal sikre området en markant sammenhængende profil, der kan gøre AKB Lundtoftegade til et af fremtidens mest attraktive og trygge boligområder i hovedstaden.
Facader og gavle udsmykkes med et bølgende, hvidt mønster med reference til områdets historiske vandløb; Lygteåen og Ladegårdsåen. Det giver hver enkelt blok en klar, selvstændig profil og forener samtidig facader og gavle i et sammenhængende forløb ned gennem hele gaden.