23948sdkhjf

HP Byg vil uddanne sig til fremtidig succes

Nordjysk entreprenørvirksomhed går nye veje i kampen om kvalificeret arbejdskraft.

Der er travlt i byggeriet, og det øger konkurrencen blandt virksomhederne om at tiltrække kvalificerede medarbejdere til at løse et stigende antal opgaver.

I HP Byg går ledergruppen nye veje for at sikre, at de rette kompetencer er tilstede i virksomheden. Med initiativet ”HP Education” tilbydes alle 175 medarbejdere en individuel udviklingsplan med et personligt tilrettelagt uddannelsesforløb.

Om HP Byg

HP Byg har base i det østlige Aalborg og udfører total-, hoved- og fagentrepriser med egenproduktion inden for beton, murer og tømrer/snedker.

Virksomheden har siden sin etablering for over 60 år siden primært udført projekter i Nordjylland. I løbet af de seneste år er aktiviteterne udvidet med hoved- og totalentrepriser på Sjælland, hvor HP Byg har oprettet et satellitkontor. 

HP Byg kom ud af 2016 med et resultat på 10,7 mio. kroner før skat ud af en omsætning på knap 284 mio. kroner. Virksomheden er ejet af KGH Holding Grindsted A/S, Sobico ApS og HPe Invest ApS.

- Vi har en ambition om at udvikle os sammen, og vores folk er gode til at lære fra sig som mentorer. Den nærmeste leder fungerer som sparringspartner, så den enkelte medarbejder får støtte til at vokse med opgaverne og ansvaret, siger produktionschef Christian Lykke Møller.

Fagspecifik opgradering
Uddannelsesprogram tilpasses den enkelte medarbejder, men der er overordnede indsatsområder for de respektive faggrupper.

Entrepriselederne skal styrkes i forhold til kommunikation samt viden om arbejdsmiljø, økonomi, kvalitet og tidsstyring. Projektlederne kan få opgraderet ledelsesevner eller specialisere sig. Projektchefer kan dygtiggøre sig i IKT- og BIM-værktøjer eller dykke ned i certificeringsordninger, procesoptimering eller byggetekniske forhold, mens kalkulatører kan specialisere sig i kalkulationsteknikker og hente ny viden på deres fagområde.

De øvrige medarbejdere på byggepladserne, i administrationen, økonomiafdelingen, HR, arbejdsmiljø eller IT kan også deltage i kurser og få nye redskaber til håndtere deres opgaver eller tilegne sig viden på områder, som ikke varetages på nuværende tidspunkt.

- Vi samler gerne faggrupper for at delagtiggøre dem i viden på deres specifikke fagområder. Eksempelvis har vi samlet alle lærlinge til en særlig lærlingedag med fokus på arbejdsvilkår og trivsel på arbejdspladsen. Her kan de høre vores to netop udlærte tømrerlærlinge og en konstruktørlærling fortælle om deres erfaringer. Gennem videndeling kan vi nemlig komme mange problemer til livs og finde løsninger til glæde for os alle, siger Christian Lykke Møller.

Desuden bliver alle nye medarbejdere tildelt en "kammerat", som kan hjælpe med at sætte vedkommende ind i alle de daglige gøremål, rutiner og problemstillinger, så tvivl ikke står i vejen for deres udvikling.

Adgang til arbejdskraft er den klart største udfordring

Som en naturlig konsekvens af de senere års fremgang i byggeri og anlæg er mangel på arbejdskraft rykket øverst på listen af udfordringer.

En måling foretaget i oktober blandt Dansk Byggeris medlemmer viser, at 30 procent af byggevirksomhederne angiver rekruttering af kvalificeret arbejdskraft som største udfordring.

- Foreløbig er arbejdsstyrken steget lige så meget som beskæftigelsen, og de foreløbige rekrutteringsudfordringer har kunnet løses med flere lærlinge, mere udenlandsk arbejdskraft, seniorer, der bliver længere på arbejdsmarkedet og øget digitalisering.

- Men i løbet af få år ventes der en mere udbredt mangel på faglærte i store dele af landet. Det er derfor positivt, at der netop er indgået trepartsforlig om Voksen- og Efteruddannelse. Men derudover er det vigtigt, at blandt andet skatteforhandlinger også leverer varen i form af positive bidrag til bedre incitamenter på arbejdsmarkedet, udtaler Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg i en kommentar til tallene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111