Nu bygges Amager Bakkes skicenter
Et 600 kvadratmeter stort skicenter begynder nu at tage form i området foran Københavns nye affaldsbaserede energianlæg, Amager Bakke.
Dansk Halbyggeri har vundet opgaven i hovedentreprise og skal bygge skicenteret ind i Amager Bakkes parkeringsanlæg – med flydende overgang, så det visuelt er integreret i det omgivende landskab.
- Centeret skaber sin egen bakke i enden af parkeringspladsen. Her møder mange forskellige materialer og udtryk hinanden. Det er en meget interessant opgave, som vi glæder os til at løse i tæt samarbejde med projektets aktører, fortæller Bent Storgaard, bygningsingeniør og projektchef i Dansk Halbyggeri.
Skicenteret skal både rumme udlejning, omklædning, café og en lounge med frit udsyn til den 150 meter lange grønne piste. Her vil publikum, skiløbere, crossfit-udøvere og mange flere kunne møde hinanden, ligesom hele Amager Bakkes udtryk mødes.
Bygherren Fonden Amager Bakke har sammen med arkitekterne fra Bjarke Ingels Group opnået stor anerkendelse i ind- og udland for projektet, der gør det affaldsbaserede energianlæg til et rekreativt udflugtsmål for københavnerne.
- Tidligere var produktionsanlæg synonym med firkantede klodser. Det forsøger vi med Amager Bakke at gøre op med. Her løser vi en meget vigtig infrastrukturopgave, samtidig med at vi tager højde for den kontekst, vi indgår i med en by, der vokser, og hvor behovet for at samtænke industri og byliv derfor hele tiden øges, sagde ARC-direktør Dan Fredskov for nylig, da Amager Bakke blev belønnet med den europæiske stålpris.
Under den ophøjede del af parkeringspladsen indrettes skicenteret i beton, ubehandlet træ og store glaspartier. Materialerne understreger overgangen fra parkeringspladsens hårde asfalt til skibakkens blødere underlag. Facaderne fremstår i glas for at skabe en let konstruktion og åbenhed mod skibakken, med både stern og integreret værk i cortenstål.
Skicenteret forventes afleveret den 1. juni 2018. Når hele projektet står færdigt, vil Amager Bakke, foruden skibakken, også byde på Europas højeste klatrevæg og grønne løbelandskaber. Den 15.000 kvadratmeter store tagpark er designet, så den skråner fra jordniveau og op til cirka 80 meters højde.