23948sdkhjf

Gaia Solar-konkurs: Køber overhalet inden om

Det bliver ikke Phønix Tag Energi, der overtager konkursboet efter solcellevirksomheden Gaia Solar.

Efter måneders kamp for at redde stumperne indgav solcellevirksomheden Gaia Solar i slutningen af september konkursbegæring til Sø- og Handelsretten.

Dengang var der forlydender om, at Phønix Tag Energi, der tidligere på sommeren havde købt op i konkursboet efter Munk Energy, også havde lagt billet ind på resterne efter Gaia Solar.

Men her en uge efter kan adm. direktør Finn Skjoldan hos Solaropti fortælle en helt anden historie. Nemlig at Solaropti har overtaget rettighederne til navnet Gaia Solar og hele varelageret.

- Vi kører navnet videre, fordi Gaia Solar har skabt sig et godt navn inden for bygningstilpassede solceller og special opgaver. Det er udelukkende navn og varelager, vi har overtaget. De ansatte er spredt for alle vinde og de maskiner, der var tilbage i produktionen har DTU overtaget, fortæller Finn Skjoldan.

Styrker sig på bygningsintegration
Solaropti har i mange år solgt solceller og solcelleanlæg – med købet af Gaia Solar ønsker man at styrke sig på to områder.

- Der er et stort fremtidigt behov for specialløsninger inden for solceller - selvfølgelig også inden for de mere mainstream løsninger, men især inden for specialløsningerne. Det er et marked vi ønsker at være stærkere på, forklarer Finn Skjoldan og tilføjer:

- Og så vil vi gerne stå stærkere på det københavnske marked, hvor er er et stort fremadrettet behov netop for specialløsningerne.

Gaia Solar af navn
Med opkøbet føres Gaia Solar-navnet altså videre.

- Indtil videre kører vi videre med de ansatte,vi har, men vi er da ved at kigge på, om der skal udvidelser til. Men vi kan komme et godt stykke af vejen med de folk, vi har nu, siger Finn Skjoldan.

Han forventer blandt andet, at føre Gaia Solars kompetencer videre i samarbejde med de tyske partnere, Solaropti har i forvejen.

I ellevte time
Det blev altså Solaropti, og ikke Phønix Tag Energi, der løb med resterne efter Gaia Solar. Hvordan det endte sådan, ved Finn Skjoldan ikke.

- Vi kom ind i ellevte time – og bød på retten til at anvende navnet. Måske er det der, vi er endt med at byde mere end de andre, fortæller han.

En nærmere forklaringen på forløbet kan hentes hos kurator Andreas Kærsgaard Mylin hos Accura Advokatpartnerselskab. 

- Begge parter har haft mulighed for at byde og det blev højstbydende, der vandt. Begge parter var vidende om, at der var anden byder. Phønix var vidende om, at der var anden byder, men afviste at forhøje bud, skriver han i en mail til Energy Supply.

Udfaldet af processen vækker ikke lige frem begejstring hos Phønix Tag Energi, men der er ingen hard feelings hos direktør Kim Slavensky.

- Vi har budt, men der var nogen, der bød højere, og så vinder de jo. Vi ønsker dem alt mulig held og lykke med det, siger Kim Slavensky.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094