23948sdkhjf

Maltsiloer bliver til erhverv og butikker

Det bevaringsværdige Dipylon Hus i Carlsberg Byen er nået et skridt nærmere færdiggørelse. Byggeriet er nu så fremskredent, at der onsdag den 23. august kunne holdes rejsegilde.

- Dipylon Hus er et rigtigt godt eksempel på, hvordan de mange bevarede, historiske industribygninger kan tages i brug på en anden måde, end de oprindeligt var tiltænkt, siger administrerende direktør Jens Nyhus fra Carlsberg Byen.

Dipylon Hus

Dipylon Hus bliver på seks etager plus kælder og vil, når det står færdig og er klar til indflytning i udgangen af 2017, indeholde cirka 3.600 kvadratmeter kontor og 760 kvadratmeter café/restaurant.

Byggeriet er tegnet af Arkitema Architects og ombygges af totalentreprenør MT Højgaard A/S i samarbejde med EKJ Rådgivende Ingeniører. Tyréns er bygherrerådgiver.

Siden sommeren 2016 har håndværkere nænsomt arbejdet med at forvandle de 24 maltsiloer til 4.500 kvadratmeter erhverv og butikker, så det kan stå klart til indflytning til januar næste år.

Blandt de kommende lejere er Arkitema, som også er arkitekten bag ombygningen af det centralt beliggende hus, hvis historie går tilbage til 1939.

- Jeg synes, det er et fantastisk projekt og jeg glæder mig over, at vi selv kan flytte ind i så spændende et hus. Bevaringsværdige bygninger har en helt særlig sjæl, og vi bliver en del af historien og af en interessant fortælling, siger senior partner hos Arkitema, Poul Schülein.

Bygningen får tilført en tagetage i let konstruktion med en østvendt tagterrasse. Stueetagen skal efter planen åbnes op med en gennemgående restaurant, der strækker sig fra Ny Carlsberg Vej til pladsen Bag Elefanterne mod nord og skal således understøtte Carlsberg Byens vision om et bykvarter med liv både inde i og mellem bygningerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125