23948sdkhjf

81 nye almene studieboliger skyder op på Nørrebro

Utidssvarende plejehjem er nedrevet og erstattes af nye boliger til Københavns unge.

Overborgmester Frank Jensen (S) er med, når boligorganisationen Fsb torsdag den 10. august holder rejsegilde på 81 nye almene ungdomsboliger i Bryggerhuset på Nørrebro i København.

Bryggerhuset ligger på hjørnet af Dagmarsgade og Gormsgade på Nørrebro, hvor der i mange år lå et plejehjem. Det blev opført i 1960'erne af Fsb for Københavns Kommune, men da kommunen flyttede ud, så boligselskabet ingen anden udvej end at rive den utidssvarende bygning ned. 

I stedet opføres et moderne byggeri i syv etager med 81 boliger, opholds- og fællesrum samt en række studierum og fællesfaciliteter, to store tagterrasser og et vaskeri. 

- At der nu bliver bygget ungdomsboliger, hvor der før lå et udtjent plejehjem, er spændende og med til at udvide og udvikle København. Der er stor efterspørgsel på boliger, og Fsb vil fortsat gerne sætte vores præg på byen og sikre, at der er boliger for alle, siger Fsb's formand Steen Søndergaard Thomsen.

Bryggerhuset er opkaldt efter brygger Christian Aller, der i 1860 grundlagde den første gade på ydre Nørrebro, Allersgade, der løber fra Nørrebrogade til Dagmarsgade.

Byggeriet opføres i totalentreprise af Daurehøj Erhvervsbyg med H+ Arkitekter og Niras. Kant Arkitekter har udarbejdet skitseprojektet.

De 81 boliger får størrelser på 20-36 kvadratmeter netto og vil koste 3.850-4.850 kroner i månedlig husleje. Der bliver tale om en blanding af 1- og 2-rums boliger, hvoraf de seks indrettes som tilgængelighedsboliger til unge med eksempelvis kørestol.

Byggeriet afleveres til bygherren i starten af december, og hele ejenndommen forventes klar til indflytning i februar 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141