23948sdkhjf

Erik Møller Arkitekter vinder stort skolebyggeri

Den danske tegnestue er udpeget som vinder af konkurrencen om en ny skole i den norske by, Sarpsborg.
Erik Møller Arkitekter (EMA) står bl.a. også bag det internationalt roste Halden Fengsel i Østfold, og med opgaven i Sarpsborg vinder tegnestuen nu yderligere fodfæste i Norge.

Det er EMA’s første skoleprojekt i Norge, men tegnestuen har stor erfaring med institutionsbyggeri fra det danske marked:

- Vi satser i øjeblikket stærkt i hele Norden og er selvfølgelig rigtig glade for, at vi allerede nu kan se, at vores strategi bærer frugt, og at det også er lykkedes os at oversætte vores erfaringer inden for skolebyggeri til en norsk sammenhæng, siger arkitekt og partner Rikke Hansen.

Forslaget er udviklet i samarbejde med Plus Arkitektur (Sarpsborg) og GHB Landskab (København).

Tradition og nytænkning i samme greb
Den nye skole i Sarpsborg skal rumme ca. 650 elever fordelt på syv klassetrin samt børnehaveklasse og SFO.

Skolen er skaleret ned i fem mindre afdelinger, som er forbundet med hinanden via et indendørs, centralt placeret torv, ’kulturarenaen’.

Konkurrenceforslaget bygger på et koncept, der kombinerer elementer fra det traditionelle skolebyggeri med elementer, der udfordrer og underbygger nye lærings- og undervisningsformer:

- Det særlige i dette koncept er, at vi bevidst har satset på at kombinere traditionelle strukturer med strukturer, der understøtter nye læringsformer og -behov. Således har vi fx fastholdt klasseværelserne som grundelementer i de enkelte afdelinger.

- Det nye er, at klasseværelserne har fået karakter af mindre mødelokaler. Her kan der gives kollektive beskeder og orienteringer forud for gruppearbejde og projektorienteret undervisning, som primært foregår i de åbne og uformelle rum uden for klassen, forklarer Rikke Hansen.

Juryen bag konkurrencen fremhæver i sin begrundelse, at EMA's forslag er et modigt og nytænkende koncept, der henviser til en tydelig pædagogisk vision. Juryen lægger desuden vægt på, at løsningen muliggør en fleksibel organisation af undervisningen og elevernes læring.

Byggeriet forventes igangsat i løbet af den kommende måned.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109