23948sdkhjf

Nu afsløres planerne for milliardbyggeri på Nørrebro

Torsdag den 16. september kåres vinderen af den internationale idékonkurrence om udvikling af en videnbydel til et tocifret milliardbeløb.
Nørrebro står over for historisk store forandringer. Med afsæt i Københavns Universitet skal hovedstadens nordlige del i de kommende år udvikles til en aktiv og visionær videnbydel.

Derfor har Københavns Universitet og Universitets- og Bygningsstyrelsen afholdt en internationale idékonkurrence om udvikling af den nye bydel med afsæt i Nørre Campus.

Konkurrencen er et laboratorium for udvikling af synergien mellem by, universitet og erhverv, og den afholdes i samarbejde med Københavns Kommune og med økonomisk støtte fra Realdania.

Vinderteamet vinder en kontrakt til en værdi af 1 million kroner (betalt af Realdania).

De fem teams i opløbet er:
• Nord, Spacegroup Arkitekter, Arup.

• Cobe Arkitekter, DS Landskabsarkitekter, Asplan Viak, Kerstin Höger Architekten.

• Arkitektfirmaet C. F. Møller, Sleth Modernism, Vejdirektoratet - Vejcenter Hovedstaden.

• Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Sweco Infrastructure.

• Karres en Brands Landschapsarchitecten, JAJA Architects, Salomé Bentinck.

Om den kommende bydel
Konkurrenceområdet er hjemsted for store vidensinstitutioner, som i de kommende år vil investere tocifrede milliardbeløb i nye og bedre bygninger.

Universitetets sundhedsvidenskabelige, naturvidenskabelige og farmaceutiske fakulteter tager nye laboratoriebygninger i brug og moderniserer de eksisterende – der bliver bl.a. bygget en Niels Bohr Science Park, og Panum vil blive moderniseret og udvidet.

Et højt aktivitetsniveau fulgt op af investeringer udgør et solidt afsæt for at udvikle en bydel med fokus på viden, sundhed og samspil. Vinderprojektet vil danne grundlag for at udarbejde en udviklingsplan i dialog med områdets beboere og brugere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095