23948sdkhjf

Tre arkitektfirmaer konkurrerer om nyt statsfængsel

Blandt otte kandidater har Justitsministeriet og Direktoratet for Kriminalforsorgen nu udvalgt deltagerne i den videre konkurrence om et nyt statsfængsel på Falster.
Det bliver enten Kjaer & Richter/Aart, C.F. Møller/Rambøll eller PLH Arkitekter, der får totalrådgivningen på opførelsen af Falsters nye statsfængsel.

Det står klart i denne uge, hvor bygherrerne har udpeget de tre kandidater til anden fase af projektkonkurrencen.

Der tages nu hul på en forhandlingsrunde, hvor de tre forslag skal uddybes og kvalificeres yderligere. Den endelige afgørelse af konkurrencen forventes i november i år.

Justitsministeriet og Direktoratet for Kriminalforsorgen har oplyst følgende om kravene til statsfængslets arkitektur:

- Der ønskes en arkitektonisk udformning af bygningsanlægget, så det fremstår naturligt og let opfatteligt, hvor materialevalg, proportionering og farveholdning indgår i helheden, og således at det institutionsmæssige nedtones i bygningsanlæggets interiør og eksteriør.

- Det ønskes, at bygningsstrukturen – og gerne det arkitektoniske udtryk – varieres og afspejler anvendelse og funktion af de enkelte afsnit og understøtter mulighederne for at etablere et lyst, åbent og venligt miljø med en høj grad af sammenhæng mellem ude og inde, således at der skabes et godt og sikkert arbejdsmiljø for de ansatte og trygge afsoningsforhold for de indsatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125