23948sdkhjf

FN’s københavnske domicil klar i 2013

Nedrivningen af bådebroerne på Marmormolen er indledt for at gøre plads til det 28.000 m² store byggeri, der skal huse FNs seks organisationer i Danmark.
Det er By & Havn, der er bygherre på FN-Byen, og byggeriet markerer startskuddet for den omfattende byudvikling af Marmormolen.

Byggeriet får en høj miljømæssig profil og kommer til at leve op til kriterierne for et energiklasse 1-byggeri. Det betyder, at der i huset skal bruges under 50 KwH pr. m2 pr. år.

- FN-Byen er et ambitiøst miljømæssigt bæredygtigt byggeri, som for alvor vil sætte gang i den øvrige byudvikling af Marmormolen. Et unikt område af København, der med tårne og broforbindelse for alvor vil åbne havnefronten op for københavnerne, siger administrerende direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Får sin egen ø
Lokalplanen for området blev vedtaget lige før jul. Udover FN-Byen, der er tegnet af 3XN, vil der blive bygget 23.000 m² erhvervsbyggeri, det såkaldte erhvervsbånd. Der er også i lokalplanen gjort plads til 28.000 m² boliger, et hotel på 25.000 m² og en udvidelse af FN-Byen på 17.000 m².

Endelig rummer planerne to karakteristiske tårne forbundet af en cykel- og gangbro i 65 meters højde. Tårnene og broen - også kaldet LM Project - er tegnet af den amerikanske arkitekt, Steven Holl, og bliver på i alt 58.000 m².

Høje sikkerhedskrav gør i øvrigt, at FN-Byen bliver placeret på en ø for sig selv, som vil være lukket for offentligheden. Københavnerne får dog adgang til resten af området, og ikke mindst spidsen af Marmormolen bliver et rekreativt areal med grønne oaser og direkte adgang til vandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094