23948sdkhjf

10 virksomheder skal byde på Danmarks Akvarium

I 2013 skal ”Den Blå Planet” – Danmarks nye akvarium – stå klar til indvielse tæt ved Københavns Lufthavn. Nu er kampen om byggeriets to største entrepriser skudt i gang.
De to udbudte entrepriser er stålentreprisen, som skal bære bygningen, samt facade- og tagentreprisen.

”Den Blå Planet” er tegnet af arkitektfirmaet 3XN, og hele bygningen på knap 10.000 m² skal udformes som en hvirvelstrøm. Det kunne umiddelbart lyde som en vanskelig konstruktion, men det er ikke tilfældet:

- Ved første øjekast kan det se udfordrende ud med overflader, der krummer både den ene og den anden vej. Men hvis man forestiller sig, at man skærer Den Blå Planet igennem som en lagkage, vil man se, at de dobbeltkrumme overflader kan bearbejdes som lige flader. De to entrepriser kan udføres på grundlag af enkle og kendte løsninger, hvilket vil kunne bidrage til at holde omkostningerne nede, oplyser arkitekt Torsten Wang, 3XN.

Øvrige storentrepriser udbydes til sommer
De ti virksomheder vil i løbet af marts have afleveret deres bud. Når tilbuddene er evalueret, vil Bygningsfonden Den Blå Planet formentlig i marts udpege vinderne.

Senere i sommeren 2010 udbyder Bygningsfonden de øvrige storentrepriser i det ambitiøse byggeri, herunder bl.a. anlægsentreprise, aptering, udstilling og el/vvs.

- Jeg har været meget tilfreds med antallet og kvaliteten af de danske og udenlandske virksomheder, der har anmodet om at blive prækvalificeret, og jeg forventer en tilsvarende stor interesse, når vi sender de øvrige entrepriser i udbud, siger formanden for Bygningsfonden, Bent Frank.

Anlægsbudget på 630 millioner
Grunden, der skal huse ”Den Blå Planet”, er på 27.000 m². Bygningens bruttoareal bliver på knap 10.000 m², mens de udendørs anlæg bliver på 2.000 m² plus parkering.

Bygningen og anlægget skal ligge på Øresunds Kyst og vil blive oplevet som nærmest flydende i et cirkulært spejlbassin. Løsningen tager også højde for, at akvariet senere kan udvides.

Anlægsbudgettet er på 630 mio. kroner i 2006-priser og bliver tilvejebragt af Realdania, Knud Højgaards Fond, Tårnby Kommune samt Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.

Det forventes, at cirka 700.000 gæster hvert år vil besøge akvariet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109