23948sdkhjf

MT Højgaard overrasket over Aarsleff-exit

Koncerndirektør Peter Kofoed håber, at Aarsleffs beslutning om ikke at byde på Metrocityringen kan give MTH-konsortiet et lille forspring.
I sidste uge skrumpede feltet af prækvalificerede entreprenører til borearbejdet på Metrocityringen ind til tre, da konsortiet Aarsleff/Bilfinger Berger trak sig som byder.

Den nyhed kom i høj grad bag på Peter Kofoed, der er koncerndirektør hos én af de andre bydere; nemlig MT Højgaard:

- Det er tankevækkende, at nogen, der er så langt i arbejdet, trækker sig. Hvis man skal afdække risici, er det meget stort og meget dyrere at lave sådan et tilbud. Vi har også vurderet de omkostninger, der er forbundet med det, men vores konklusion har været, at vi fortsætter, siger han ifølge Business.dk.

MT Højgaard er del af et dansk/tysk konsortium, som desuden består af Hochtief samt E.Pihl & Søn, og Peter Kofoed sætter sin lid til, at Aarsleffs exit kan give det dansk/tyske team et forspring:

- Man bør vælge et konsortium med stærk dansk repræsentation. Uanset hvad, så mener vi, at hvis man skal arbejde i et lands hovedstad og under det pågældende lands regler, bør man have kendskab til landet og miljøet. Det er en styrke, som de andre udbydere ikke har, siger han.

Trods beslutningen om at trække sig håber Aarsleff fortsat at få blive involveret i det kommende byggeri. Det skal i så fald ske via en rolle som underentreprenør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125