23948sdkhjf

Vand bliver til land i Øresund

Den kommende udvidelse af Nordhavnen, der bl.a. kommer til at rumme en ny krydstogtskaj, skal realiseres ved at fylde vandarealer med jord fra Københavns øvrige byggeprojekter.
Over de kommende år vil Nordhavnen vokse med 100 hektar og bliver dermed op mod 50 % større, end det er tilfældet i dag.

Udvidelsen betyder, at et stort vandareal i Øresund omdannes til landareal.

Vandområdet skal opfyldes med jord fra hovedstadens mange byggeprojekter; herunder udvidelsen af Nordhavnsvejen og dannelsen af Metro Cityringen.

Bydel i verdensklasse
- Udvidelsen giver plads til at skabe en ny bydel i København. Samtidig er udvidelsen en del af den kommende byudvikling af Nordhavnen. Udviklingen af Nordhavnen som fremtidens bæredygtige by har et enormt potentiale, og vi vil gøre vores yderste for at skabe en bydel i absolut verdensklasse, siger Jens Kramer Mikkelsen, administrerende direktør i By & Havn, der står for byudviklingen i området.

Entreprenører på plads til næste år
Resten af 2010 skal bruges på at finde rådgivere samt udarbejde hovedprojekt, prækvalifikation og udbud af opgaven.

By & Havn regner med, at entreprenørerne er fundet medio 2011. Selve arbejdet med inddæmning af området tager 3 år, og herefter kan man begynde at modtage opfyldningsjord fra byggeprojekterne.

Det nye område bliver omkranset af en fast konstruktion, der er en kombination af spunsvægge og stenindfatning. Inden for denne inddæmning vil selve jordopfyldningen begynde, og området vil være færdigopfyldt i løbet af de næste 15 år.

1100 meter krydstogtskaj
Sideløbende med inddæmningen skal By & Havn også anlægge en ny krydstogtskaj. Det vil tage afsæt i det eksisterende område i Nordhavnen og strække sig ca. 800 meter ud i Øresund.

Hele kajen bliver op til 1.100 meter lang, og det er planen, at den nye kaj skal tages i brug i maj 2013. Anlægget af den nye krydtogstkaj muliggør udflytningen af skibene fra Indre Nordhavn, som i stedet skal bruges til byudvikling.


Læs mere:
Københavns Nordhavn udvides med 100 hektar
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125