23948sdkhjf

Seks teams konkurrerer om projekt til 400 millioner

University College Nordjylland (UCN) skal opføre et af de største nybyggerier i landsdelen nogensinde, og bygherren har store arkitektoniske ambitioner.
Det nye UCN bliver på cirka 30.000 m² og skal samle de eksisterende faciliteter, som er fordelt på to forskellige adresser.

Totalrådgivningen er netop sendt i prækvalificeret licitation, og i spidsen for de udvalgte konsortier står Brdr. A & B Andersen, HP Byg, NCC, Hoffmann, MT Højgaard samt A. Enggaard.

Det er endnu ikke fastlagt, hvor det kommende UCN skal ligge, og blandt forudsætningerne for at deltage i konkurrencen har derfor været at sikre en byggegrund til formålet.

Arkitektonisk og energimæssig topklasse
Ambitionerne for det kommende byggeri er store. Bygherren har blandt andet stillet som krav, at bygningen skal kunne klare normerne for energiklasse A.

Heller ikke med hensyn til arkitekturen skorter det på de store armbevægelser:

- Arkitektonisk skal nybyggeriet i den grad sparke røv, og det er bestemt ikke tilfældigt, at vi eksempelvis fremhæver Oslo Operaen og museet i Bilbao som mulige inspirationskilder, siger bygningsrådgiver Jakob Thiel til Nordjyske Medier.

Han forventer, at projektet vil skabe arbejde til omkring 3.000 i kortere eller længere tid.

Spaden skal efter planen i jorden næste år, og byggeriet ventes klar til indflytning i sommeren 2012, hvor det skal give plads til omkring 3.500 studerende og 250 ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156