23948sdkhjf

Ny lov skal fremtvinge flere energi-renoveringer

Folketinget har netop vedtaget en ændring af byggeloven, som giver mulighed for at stille krav om brug af energieffektive løsninger ved renoveringer.
Den billigste måde at nedbringe energiforbruget i eksisterende bygninger er, når bygningsejeren alligevel bygger om eller renoverer.

Med lovændringen stilles der nye krav til energieffektiviteten i en bygnings dele, og når ejere fremover skal udskifte fx vinduer eller en varmepumpe, vil de derfor være med til at sikre et lavere energiforbrug.

Dermed mindskes CO2-udledningen i takt med den almindelige vedligeholdelse af bygningerne.

- Med lovforslaget om byggeloven tager vi et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at nedbringe energiforbruget og dermed CO2-udledningen i Danmark. 40 % af det danske energiforbrug stammer fra bygningsdriften. Derfor er det vigtigt, at vi tager initiativ til at sænke energiforbruget i bygningsmassen, siger økonomi- og erhvervsminister, Lene Espersen.

Fakta
• Med lovforslaget sikres hjemmel til at stille krav om, at bygningsejere skal anvende de mest energieffektive rentable løsninger, når de alligevel bygger om, renoverer eller skifter bygningsdele og installationer ud.

• For at sikre at kravene i bygningsreglementet overholdes, sker der endvidere en tydeliggørelse af, hvem der har ansvaret for, at bygningsreglementet overholdes.

• Lovforslaget skal ses i forlængelse af den energiaftale, som et bredt flertal af Folketingets partier indgik i februar 2008 om den danske energipolitik i årene 2008-2011.

• Kravene til de enkelte bygningsdeles energiforbrug vil blive fastsat i bygningsreglementet, der sendes i bred høring i løbet af foråret 2010.

• Bygningsreglementets komponentkrav omfatter både krav til varmetabet (u-værdi) for klimaskærmens (tag, ydervægge, fundament og gulv) forskellige dele samt vinduer og døre og til energieffektiviteten af diverse installationer.

• Det betyder, at der i bygningsreglementet, der sendes i høring i foråret 2010 er fastsat krav til varmetab fra: Vinduer, døre, ydervægge, tag og gulvkonstruktioner.

• Der vil desuden blive fastsat krav til følgende installationers energieffektivitet: Oliekedler, gaskedler, biomassekedler, varmeanlæg, termisk isolering af tekniske anlæg, ventilationsanlæg, belysning, køleanlæg, jordvarmeanlæg, luft/vand varmepumper, luft/luft varmepumper, cirkulationspumper, solvarmeanlæg, mikrokraftvarmeanlæg og elevatorer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078