23948sdkhjf

Danmarks mindste højskole skal udbygges

Kursisterne på Kunsthøjskolen i Søby på Ærø se frem til bedre plads til undervisnings- og værkstedsaktiviteter. Tilbygningen er tegnet af arkitekt Simon Hvidt.
Højskolens hovedbygning ligger i et fredet gårdanlæg fra 1779, og gennem årene har man udvidet via opkøb.

Nu er der imidlertid ikke flere nærliggende bygninger, og derfor er der brug for en helt ny, hvis skolens kursister også fremover skal tilbydes gode arbejdsrammer.

Den nye tilbygning er tegnet af arkitekt Simon Hvidt. Den skal opføres i to etager og har et fordelingsrum, som via en trappe forbinder byggeriet med de andre værksteder.

Talentfuldt bud på knopskydning
Projektet har et budget på 3,3 mio. kroner. Heraf bidrager Realdania med 1 mio., og forstander Susan Hinnum glæder sig over Realdanias støtte til skolen:

- En institution som vores lever helt og aldeles af sit omdømme. Det betyder, at vi hele tiden skal kunne skabe og udvikle de rammer, der giver kursisterne de bedste muligheder for at arbejde undersøgende og eksperimenterende. I dag er en del af vores arbejde henvist til at foregå ude i det fri året rundt, og det er ikke holdbart. Jeg håber, at jeg kan finde en pose penge mere, så drømmen om en tilbygning bliver til virkelighed. Men lige nu er jeg bare jublende glad for Realdanias tilsagn om støtte, siger hun.

Projektleder i Realdania Eske Møller siger om projektet:

- I Realdania ser vi tilbygningen som et glimrende eksempel på, hvordan man med held kan føje nyt til gammelt. Den nye tilbygning vil efter vores vurdering blive et talentfuldt bud på knopskydning på de eksisterende bygninger. Planen for det nye hus har i form og materiale klare arkitektoniske kvaliteter, og den vil uden tvivl bidrage positivt til skolens samlede bygningsmæssige udtryk.

Om Kunsthøjskolen i Søby
Højskolen, der blev oprettet i 1985, spiller en vigtig rolle i Ærøs sociale liv som kulturelt knudepunkt. Især i sommermånederne, hvor der er stor tilstrømning til skolens korte kurser, som godt 300 mennesker hvert år deltager i.

Gennem årene har skolen fungeret som en slags forskole til kunstakademierne. Flere tidligere kursister har løbende markeret sig på både den danske og internationale kunstscene. Blandt andre de to billedkunstnere Kathrine Ærtebjerg og Jeppe Hein.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094